Skip to main content
Page is available only in Latvian

Par godu starptautiskajai bērnu tiesību aizsardzības dienai RSU Juridiskā fakultāte rīko diskusiju, kas veltīta jautājumiem saistībā ar izglītojamo uzvedības kultūru un pārkāpumiem mācību īstenošanas procesā vispārējās vidējās izglītības iestādēs.

Diskusijā identificēsim problēmas un meklēsim iespējamos risinājumus, mēģināsim noskaidrot mācību procesā iesaistīto personu tiesību un pienākumu savstarpējo balansu, kā arī uzklausīsim diskusijas dalībnieku viedokļus un dalīsimies ar pieredzes stāstiem.

Diskusijas moderatore

Academic Staff

J. Dinsberga ir RSU Juridiskās fakultātes lektore, lasa lekcijas arī Ekonomikas un kultūras augstskolā, Biznesa vadības koledžā, Alberta koledžā un ir praktizējoša juriste – šķīrējtiesas tiesnese Starptautiskā šķīrējtiesā, Eiropas pastāvīgā šķīrējtiesā un Baltijas Komercdarījumu šķīrējtiesā.

 

Diskusijas dalībnieki

  • Ineta Tumane, skolotāja, jurista palīdze, datorprogrammatūru kvalitātes nodrošināšanas inženiere, datorprogrammatūru apguves trenere. Kopumā 20 gadu pedagoģiskā pieredze, 12 gadu darba pieredze diasporas skolās. Patlaban strādā vienā no Lielbritānijas vadošajām informācijas tehnoloģiju pakalpojumu kompānijām. I. Tumane uzstāsies ar priekšlasījumu Latvijas Republikas Satversmē garantēto tiesību uz izglītību tiesiskais regulējums un īstenošanas procesa problemātika vispārējās vidējās izglītības iestādēs Latvijā
  • Nadīna Eversone, piecu bērnu māmiņa
  • Ineta Kareļina, Rīgas 47. vidusskolas direktore
  • Jeļena Korsaka-Pumpure, praktizējoša sertificēta psiholoģe. Darbības jomas: veselības un klīniskā, skolu un izglītības, kā arī konsultatīvā psiholoģijā. Viņai ir 21 gada darba pieredze vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs psihologa un psiholoģijas skolotāja amatā.
  • Juris Zīvarts, RSU Juridiskās fakultātes lektors, Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktors

Location

Room
Hipokrāta auditorijā / attālināti, platformā Zoom
Date: