Skip to main content
Page is available only in Latvian

How did you draw up your Learning Agreement?

No piedāvātajiem kursiem angļu valodā izvēlējos savai studiju programmai piemērotākos un sev tīkamākos kursus. Man gadījās aizķeršanās ar apstiprinājuma vēstules saņemšanu, jo mainīju studiju programmu. Process līdz aizlidošanai ir nogurdinošs, jo tas iekļauj tikai papīru darbus, bet tas ir tā vērts. 

How is the study process organized in the receiving university? What is different compared to RSU?

Grieķijā kā jau Dienvideiropas valstī pieeja dzīves procesiem ir daudz mierīgāka, tādēļ arī mācības noritēja mierīgā gaisotnē. Mācību process bija praktisks, tikai trešdaļa no darbiem bija jāveic rakstiski, kas mani ļoti arī apmierināja. Salonikos studēju kino un viens no kursiem – kinematogrāfija – notika reizi nedēļā 8 stundu garumā. No sākuma nodarbības garums bija šokējošs, bet 8 stundas paskrēja ātri. Šajās nodarbībās mums tika dots uzstādījums kādai ainai. Sadalījāmies 2 grupās – kamera un gaismas – un kopīgi strādājam kā filmēšanas laukumā, paralēli apspriežot un analizējot pieņemtos lēmumus ar profesoru un apgūstot kinematogrāfijas teoriju.

What were the living conditions?

Erasmus studentiem netika piedāvāta dzīvošana kopmītnēs, līdz ar to dzīves vieta bija jāmeklē pašam, taču Erasmus studentu organizācija ESN piedāvā Facebook grupu, kurā tiek ievietoti piedāvājumi īrēt dzīvokļus un istabas. Šajā grupā arī atradu istabu sev. Tā kā par dzīves vietas atrašanu ir atbildīgs katrs pats, tad dzīves apstākļi var būt dažādi. Dzīvoklis, kurā dzīvoju, nebija drošā rajonā, bet, ja esmu mājās pirms tumsas vai arī neatrodos ārpus mājas viena, tad varu justies droši.
Saloniki ir studentu pilsēta – visapkārt ir rosība, nepārtraukti notiek dažādi festivāli un pasākumi. Man kā kultūras mīļotājam šī pilsēta bija ideāla. Erasmus organizācija ESN ir ļoti aktīva, jo katru semestri Salonikos ir vairāki simti erasmusnieku. Tieši ar ESN devos vairākās ekskursijās iepazīt Grieķiju
 

Did the Erasmus+ grant cover the living expenses?

Piešķirtā stipendija ir pietiekama, lai segtu dzīvošanas izmaksas, kā arī atliek nauda citiem tēriņiem.

Your advice and recommendations for others choosing this city for their mobility

Izmanto visas iespējas, bet neaizmirsti arī atpūsties. 

The best memory or experience from Erasmus+ mobility

Lielākais ieguvums šajā apmaiņā ir izveidotās draudzības. Tā ir tik neiedomājama sajūta, kad apzinies – es vakariņoju kopā ar rumāņiem, itāli, frančiem, brazīlieti un spānieti. Un beigās tavai piederībai, tautībai, seksualitātei un ādas krāsai nav pilnīgi nekādas nozīmes, jo jūs visi esat vienkārši cilvēki, kas kopā pavada laiku, veidojot draudzību. Tiek nojauktas robežas un prātam to ir grūti aptvert.

The most valuable realization or lesson you have learned

Vēl ir tik daudz, ko mācīties.