Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Ieva
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Grieķija
Studiju programma
Multimediju komunikācija
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

No piedāvātajiem kursiem angļu valodā izvēlējos savai studiju programmai piemērotākos un sev tīkamākos kursus. Man gadījās aizķeršanās ar apstiprinājuma vēstules saņemšanu, jo mainīju studiju programmu. Process līdz aizlidošanai ir nogurdinošs, jo tas iekļauj tikai papīru darbus, bet tas ir tā vērts. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Grieķijā kā jau Dienvideiropas valstī pieeja dzīves procesiem ir daudz mierīgāka, tādēļ arī mācības noritēja mierīgā gaisotnē. Mācību process bija praktisks, tikai trešdaļa no darbiem bija jāveic rakstiski, kas mani ļoti arī apmierināja. Salonikos studēju kino un viens no kursiem – kinematogrāfija – notika reizi nedēļā 8 stundu garumā. No sākuma nodarbības garums bija šokējošs, bet 8 stundas paskrēja ātri. Šajās nodarbībās mums tika dots uzstādījums kādai ainai. Sadalījāmies 2 grupās – kamera un gaismas – un kopīgi strādājam kā filmēšanas laukumā, paralēli apspriežot un analizējot pieņemtos lēmumus ar profesoru un apgūstot kinematogrāfijas teoriju.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Erasmus studentiem netika piedāvāta dzīvošana kopmītnēs, līdz ar to dzīves vieta bija jāmeklē pašam, taču Erasmus studentu organizācija ESN piedāvā Facebook grupu, kurā tiek ievietoti piedāvājumi īrēt dzīvokļus un istabas. Šajā grupā arī atradu istabu sev. Tā kā par dzīves vietas atrašanu ir atbildīgs katrs pats, tad dzīves apstākļi var būt dažādi. Dzīvoklis, kurā dzīvoju, nebija drošā rajonā, bet, ja esmu mājās pirms tumsas vai arī neatrodos ārpus mājas viena, tad varu justies droši.
Saloniki ir studentu pilsēta – visapkārt ir rosība, nepārtraukti notiek dažādi festivāli un pasākumi. Man kā kultūras mīļotājam šī pilsēta bija ideāla. Erasmus organizācija ESN ir ļoti aktīva, jo katru semestri Salonikos ir vairāki simti erasmusnieku. Tieši ar ESN devos vairākās ekskursijās iepazīt Grieķiju
 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija ir pietiekama, lai segtu dzīvošanas izmaksas, kā arī atliek nauda citiem tēriņiem.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Izmanto visas iespējas, bet neaizmirsti arī atpūsties. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Lielākais ieguvums šajā apmaiņā ir izveidotās draudzības. Tā ir tik neiedomājama sajūta, kad apzinies – es vakariņoju kopā ar rumāņiem, itāli, frančiem, brazīlieti un spānieti. Un beigās tavai piederībai, tautībai, seksualitātei un ādas krāsai nav pilnīgi nekādas nozīmes, jo jūs visi esat vienkārši cilvēki, kas kopā pavada laiku, veidojot draudzību. Tiek nojauktas robežas un prātam to ir grūti aptvert.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Vēl ir tik daudz, ko mācīties.