Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Psiholoģija
Darbiniekiem

No 7. līdz 14. oktobrim Psiholoģijas dienu ietvaros Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) rīko plašu pasākumu programmu, kas paredzēta psihologiem, psiholoģijas studentiem, citu palīdzošo profesiju pārstāvjiem, studentiem, un ikvienam interesentam. Vieslekcijas, meistarklases un citas nodarbības notiks gan attālinātā, gan jauktā formā.

7. oktobrī tiešsaistē no plkst. 9.00 līdz 9.40 būs iespēja iepazīties ar Veselības inspekcijas izstrādātajām rekomendācijām par tehnoloģiju drošu lietošanu bērniem. Galvenie sarunas temati būs par moderno tehnoloģiju ietekmi uz bērnu veselību, rekomendācijas ekrānlaika ierobežojumiem un veselībai nekaitīgai moderno tehnoloģiju lietošanai.

No plkst. 10 līdz 13 Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras profesora Kristiana Martina Gerharda Štīrles klātienes lekcijas pirmajā daļā būs iespēja iepazīties ar hroniska stresa pārvarēšanas stratēģijām un vitalitātes resursiem, īpaši līdzjūtību pret sevi.

Sekos PhD Laras Lagutinas vieslekcijas pirmā daļa par mūsdienu tendencēm psiholoģiskajam atbalstam no psihoanalīzes un praktiķu pieejas viedokļa. Lekcijā būs diskusija par darbu ar sapņiem, to nozīmes apzināšanos, simboliskās domāšanas attīstību, traumas simbolisma izpratni, sapņu interpretāciju dažādās dimensijās u.c.

Dienas noslēgumā no plkst. 17.15 līdz 19.15 norisināsies meistarklase, ko vadīs Klusuma skolas vadītāja Inese Strante, kura ir veidojusi Apzinātības spēļu kartītes. Viņa dalīsies ar idejām, kā apzinātību praktizēt ar vieglumu caur spēli, ko var ar prieku spēlēt visa ģimene.

8. oktobrī no plkst. 9 līdz 16 būs PhD Laras Lagutinas un prof. Kristiana Štīrles lekciju otrā daļa. Savukārt no plkst. 16.30 līdz 17.30 būs iespēja iepazīties ar RSU mācībspēku izstrādāto Latvijas klīnisko personības testu un Intelekta struktūras testu.

13. oktobrī no plkst. 16 līdz 17 Esi/ emocionālā, sociālā intelekta centrs aicina uz bezmaksas nodarbību Esi/ grāmatu lietošanas meistarklase. Tajā būs iespēja uzzināt vairāk par grāmatām un spēlēm maziem un lieliem, kā arī praktiski izmēģināt dažādas metodes.

14. oktobrī no plkst. 9 līdz 12 notiks lekcija par aktualitātēm psihologa profesionālajā darbībā, bet dienas turpinājumā no plkst. 13 līdz 15 norisināsies simpozijs, kas veltīts tēmai par dzīvesveidu un veselīgu kognitīvo novecošanu.

Dienas noslēgumā, no plkst. 15.15 līdz 16.30, būs docētājas Velgas Sudrabas lekcija "Tas jums no nerviem" jeb psihes un ķermeņa mijiedarbība, kam sekos uzaicinājums uz grāmatas Psihosomatiskās medicīnas atvēršanas svētkiem.