Skip to main content
Page is available only in Latvian
Par mums medijos
Rezidentūra
Video
Studijas rītdienai. TV raidījumu cikls

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un TV24 raidījumu ciklā Studijas rītdienai. Par aktuālo augstākajā izglītībā iznācis otrais raidījums, kurš veltīts RSU sadarbībai ar veselības aprūpes nozari.

Kā augstskola sadarbojas ar nozari, kā palīdz jaunajiem speciālistiem atrast savu darba devēju un kā darba devēji iesaistās studiju procesa pilnveidošanā? Kāds ir RSU ieguldījums rezidentu nodrošināšanā ar darba vietām un kāda ir sadarbība ar reģionālajām ārstniecības iestādēm? Kā RSU sadarbojas ar a/s Grindeks, pilnveidojot farmaceitu studiju procesu, kā arī nodrošinot studentiem prakses vietas un absolventiem – darba vietas? Par šiem jautājumiem raidījumā žurnālists Ansis Bogustovs sarunājas ar RSU veselības studiju prorektoru profesoru Gunti Bahu, Rezidentūras studiju fakultātes dekāni profesori Ilzi Gropi un RSU rezidenti anestezioloģijā un reanimatoloģijā Veroniku Baltmani-Veckalni.


RSU sadarbībā ar TV24 veidoto piecu raidījumu ciklu Studijas rītdienai. Par aktuālo augstākajā izglītībā no 2022. gada novembra līdz 2023. gada janvārim bija skatāmi kanālā TV24, kā arī atrodami RSU mājaslapā un Youtube kontā. Raidījuma mērķis – aktualizēt kvalitatīvas izglītības nozīmi sabiedrībā un valstī, diskutēt par to, kādām jābūt studijām, gatavojot rītdienas speciālistus. Raidījumu tematika aptver dažādus būtiskus jautājumus par kvalitatīvu augstāko izglītību un RSU pieredzi, piemēram, simulācijas tehnoloģiju izmantošana gan veselības aprūpes, gan sociālo zinātņu studijās, RSU sadarbība ar veselības aprūpes nozari, starptautiskās dimensijas nozīmība modernā augstākajā izglītībā, pētniecības saikne ar studijām un industriju, kā arī vidusskolas izglītības sasaiste ar studiju procesu augstskolā.