Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Glābt SimMan “pacientu” jeb simulatoru, kuru veselības aprūpes studenti izmanto reanimācijas prasmju apguvei, veikt injekcijas mulāžām, apskatīt zobārstniecības preklīnikas zobu modeļus, kļūt par radio stacijas viesi, veidot saturu RSU studentu medijam Skaļāk un virtuālās realitātes spēlē noskaidrot, vai tev ir #iekšasstudētRSU? Ar šīm un vēl virkni izzinošām aktivitātēm no 28. februāra līdz 1. martam Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) komanda studentu un mācībspēku veidolā būs sastopama ikgadējā izstādē Skola.

RSU gadiem ir izkopusi simulācijā balstītu izglītības pieeju. Pateicoties pasaules līmeņa tehnoloģijām, kas integrētas studiju procesā, mūsu studenti var attīstīt prasmes un iemaņas drošā vidē. Maza daļa no šīm tehnoloģijām būs izmēģināma arī izstādes Skola apmeklētājiem. Savukārt sīkāk par teju 70 medicīnas, veselības aprūpes un sociālo zinātņu bakalaura, maģistra un doktorantūras studiju programmām izstādes apmeklētājiem stāstīs RSU studenti un mācībspēki, tostarp studiju programmu vadītāji. Lielāku izpratni par studiju virzieniem interaktīvā veidā viesīs arī virtuālās realitātes spēle, kas ved aizraujošā ceļojumā caur medicīnas un veselības aprūpes, kā arī sociālo zinātņu studiju labirintiem. Spēlētāji, pārvarot dažādus izaicinājumus un parādot savu erudīciju, varēs atrast sev piemērotāko profesiju un studiju programmu.

Šogad izstādē Skola RSU aktivitātes izgājušas ārpus augstskolas stenda robežām. Lai palīdzētu skolēniem noorientēties un saprast, ar ko viņi vēlas saistīt savu nākotni, RSU Karjeras centrs piektdien, 28. februārī, plkst. 13.00 zālē nr. 1 rīko praktisko lekciju Kā neapjukt izglītības piedāvājuma džungļos? Lekcijā skolēni apjautīs, kā izvirzīt mērķi un kādus instrumentus likt lietā, lai to sasniegtu. Pieteikšanās lekcijai nav obligāta, taču novērtēsim, ja iepriekš atsūtīsiet pieteikumu uz skoleniematrsu[pnkts]lv. Lekcijā piedalīsies arī RSU docētājs Romāns Putāns, kurš vada jauno bakalaura studiju programmu angļu valodā Starptautiskais bizness un jaunuzņēmējdarbība, kur studijas notiks izteikti starptautiskā vidē un ciešā saistībā ar biznesa vidi (studiju programma ir izveidota projekta Studiju programmu fragmentācijas mazināšana un studiju internacionalizācijas veicināšana Rīgas Stradiņa universitātē (projekta nr. 8.2.1.0/18/A/014) ietvaros).

Izstādē ikvienam interesentam būs pieejams jaunākais izdevums RSU studiju iespējas 2020/2021 gan drukātā, gan elektroniskā formātā, kura bildes, pateicoties aplikācijai Overly, “atdzīvojas” un ļauj pilnvērtīgi iepazīt RSU studiju vidi.

Izstāde notiek Ķīpsalas izstāžu hallē (Rīgā, Ķīpsalas ielā 8). Piektdien, 28. februārī, un sestdien, 29. februārī, tā ir atvērta no 10.00 līdz 18.00, bet svētdien, 1. martā, no 10.00 līdz 17.00.

Skolēniem ir iespēja iepazīt RSU apgūstamās profesijas arī citos ikgadējos augstskolas pasākumos, piemēram, Zinātnieku naktī vai akcijā Pielaiko studijas. Taču tuvākais no šiem pasākumiem ir Atvērto durvju diena, kas šogad norisināsies sestdien, 18. aprīlī. Tā ir lieliska iespēja iepazīties ar studentiem, mācībspēkiem, absolventiem, izstaigāt nākamo studiju norises vietas, iepazīt universitātes vidi un sadzīvi.

Papildu informācijai