Skip to main content
Page is available only in Latvian
Komunikācija un mediji

Pielāgojoties Covid-19 pandēmijas situācijai no 11. maija projekta apmācības ar Rīgas Stradiņa universitātes un Vidzemes Augstskolas ekspertiem notiek virtuāli. Katrs docētājs ir ierakstījis lekciju sistēmā, kura pieejama mūsu projekta partneriem.

zoom-lekcijas.jpg

Turpinot projekta Atbildīgas, daudzveidīgas un kvalitatīvas žurnālistikas attīstība Latvijas nacionālajos un reģionālajos masu medijos, veicinot trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos Latvijā īstenošanu, tiek veicināta mediju zināšanu pilnveide un papildinātas prasmes mediju satura veidošanā. Mācību plānā iekļauti temati par starpkultūru dialogu, tai skaitā EP, ES un citu starptautisko organizāciju aktuālajiem lēmumiem; labo praksi Eiropas žurnālistikā saistībā ar migrācijas tematikas atspoguļošanu; migrācijas procesiem Latvijā vēsturiskā kontekstā; pētnieciskās un konstruktīvās žurnālistikas pamatprincipu izmantošanu migrācijas atspoguļošanā; melu dekonstrukciju, medijpratību un kritisko domāšanu, atspoguļojot trešo valstu pilsoņu sociālās iekļaušanas tematus; žurnālistu un masu mediju īpašnieku attiecībām un caurskatāmību masu mediju auditorijām.

Sākot ar jūniju, RSU un Vidzemes Augstskolas eksperti attālināti tiksies ar mediju pārstāvjiem, lai diskutētu par apmācībās apskatītajiem tematiem un analizētu mediju prakses piemerus.

Projektu īsteno RSU Komunikācijas fakultāte un Vidzemes Augstskola. Projektā piedalās laikraksts Bauskas Dzīve, Chayka.lv, laikraksti Kurzemnieks un Kurzemes Vārds, Latgales reģionālā televīzija, laikraksts Neatkarīgās Tukuma Ziņas, izdevniecība Žurnāls "Santa", interneta ziņu portāls TVNET, Vidusdaugavas Televīzija un Vidzemes Televīzija.

rsu_via_projekts_par.png