Skip to main content
Page is available only in Latvian
Jubilejas
RSU70
Akadēmiskas sarunas

2020. gads ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) 70 gadu jubilejas gads. RSU mājaslapā turpinām publicēt video stāstus par RSU. Šoreiz piedāvājam sarunu ar RSU Senāta priekšsēdētāju prof. Jāni Gardovski par RSU attīstību un darbu ķirurģijā.

Prof. Jānis Gardovskis bija mūsu augstskolas rektors 10 gadus – no 2007. līdz 2017. gadam. Pašlaik profesors ir RSU Senāta priekšsēdētājs, RSU Medicīnas fakultātes Ķirurģijas klīnikas vadītājs, kā arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs. Iepriekš bijis RSU Padomnieku konventa priekšsēdētājs.

Jānis Gardovskis ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis. 2010. gadā viņam tika pasniegta Paula Stradiņa balva par izcilu devumu modernās ķirurģijas, medicīnas zinātnes un akadēmiskās izglītības attīstībā Latvijā. 2011. gadā prof. Jāņa Gardovska vadībā tika veikta pirmā aknu transplantācija Latvijas vēsturē.

Video stāsti tapuši, pateicoties ilggadējam Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim, kurš veido akadēmiskas sarunas ar ievērojamiem RSU absolventiem un docētājiem. Sarunas atbalsta RSU Absolventu asociācija.

Missing content item.