Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Jubilejas
RSU70
Akadēmiskas sarunas

2020. gads ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) 70 gadu jubilejas gads. RSU mājaslapā turpinām jubilejas tradīciju – publicējam video stāstus par RSU. Šoreiz piedāvājam sarunu ar RSU Medicīnas fakultātes Pediatrijas katedras vadītāju, profesori un akadēmiķi Daci Gardovsku.

Kopš 1998. gada profesore Dace Gardovska vada RSU Pediatrijas katedru, kā arī Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīniku. Iepriekš bijusi RSU Pēcdiploma izglītības fakultātes dekāne, Bērnu infekcijas slimību katedras vadītāja, kā arī BKUS Bērnu infekcijas slimību klīnikas vadītāja. Dace Gardovska ir viena no RSU Absolventu asociācijas dibināšanas iniciatorēm, šobrīd – Absolventu asociācijas valdes locekle. Kopš 2013. gada profesore Dace Gardovska ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle.

Profesores Daces Gardovskas skolotāji pediatrijā bija profesori Ivars Ebels, Jeļizaveta Livšica, docentes Irma Grote, Tatjana Medne un citi izcili ārsti. Viņa sāka strādāt intensīvajā terapijā, bet pēc tam specializējās bērnu infektoloģijā. Daces Gardovskas vadībā aizstāvētas daudzas disertācijas, un profesores Ilze Grope, Jana Pavāre un Dace Zavadska ir viņas audzēknes.

Video stāsti tapuši, pateicoties ilggadējam Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim, kurš veido akadēmiskas sarunas ar ievērojamiem RSU absolventiem un docētājiem. Sarunas atbalsta RSU Absolventu asociācija.

Missing content item.