Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) biznesa inkubators B-Space pievienojies tām galvaspilsētā bāzētajām organizācijām, ar kurām pilsētas pašvaldība parakstījusi sadarbības memorandu par vienotas jaunuzņēmumu ekosistēmas izveidi. Memorandam pievienojušās organizācijas, kas aktīvi veido Rīgas tehnoloģiju jaunuzņēmumu vidi.

Sadarbība paredz praktiska, prognozējama un mērķēta atbalsta sniegšanu, izveidojot visiem nozares spēlētājiem skaidru un saprotamu sistēmu. No jaunā sadarbības formāta lielākie ieguvēji būs jaunie dalībnieki, kas pievienosies RSU biznesa inkubatoram, norāda B-Space.

Pašvaldības atbalsts tiks vērsts nevis uz atsevišķu uzņēmumu, bet visas ekosistēmas kopējo attīstību, veicinot tādu inovatīvu aktivitāšu norisi pilsētā kā starptautiskas konferences, izglītojoši pasākumi, hakatoni, apmācību cikli, semināri un lekcijas. Tāpat iecerēts motivēt starptautiski orientētus uzņēmumus radīt darba vietas ar atalgojumu virs vidējā Rīgā. Kā iepriekš norādījis Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, lai arī startup jomā galvaspilsētā paveikts daudz, kopējais potenciāls ir ievērojami lielāks. "Kopā ar Rīgā esošajiem zināšanu resursiem, kapitālu, šeit esošie jaunuzņēmumi var kļūt par globāliem spēlētājiem savās jomās. Tāpēc mēs nedrīkstam snaust un nogulēt šo iespēju. Līdz ar to nepieciešama arī aktīva valsts un pašvaldības piedalīšanās, lai veicinātu startup ekosistēmas izaugsmi," uzsvēra M. Staķis.

"Prieks, ka varam turpināt sadarbību starp Rīgas domi un biznesa inkubatoru vēl vienā formātā, ne tikai Rīgas drosmes granta ietvaros. Šis mums ir liels solis, lai B-Space kļūtu par būtisku daļu no Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas," saka RSU biznesa inkubatora mentors Kristaps Zaļais.

Viņš norāda, ka līdz ar šo inkubatora dalībnieki iegūs vēl saistošāku apmācību programmu, vairāk vērtīgu pasākumu un plašāku kontaktu loku. Starp memoranda parakstītājiem ir tādas organizācijas kā TechHub Riga, TechChill, Riga TechGirls, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija, Association of Technology and Startup Transfer, VEFRESH un citas. Sākotnējo atbalstu plānots koncentrēt tehnoloģiju un viedās pilsētas jomā, kam šogad ieplānots atvēlēt vairāk nekā 160 000 eiro.

RSU biznesa inkubators B-Space ir svaigs, bet spēcīgs spēlētājs galvaspilsētas inkubatoru vidū – kopš pērnā gada rudens tas piedāvā virkni atbalsta programmu un pasākumu gan augstskolas studentiem, gan citiem interesentiem. Rudenī startēja pirmsinkubācijas programma jeb brīvpieejas kurss ikvienam interesentam, lai topošajiem uzņēmējiem palīdzētu radīt biznesa ideju un izveidot komandu, kā arī sagatavotos uzņemšanai inkubācijas programmā, kas sāka uzņemt dalībniekus īsi pirms gadumijas. Vienlaikus B-Space gādājis par virkni virtuāliem pasākumiem, kuru mērķis ir veicināt inovāciju, līderības un uzņēmējdarbības iespējas RSU iekšienē un ārpus tās.

Inkubatora aktivitātēm var sekot līdzi RSU mājaslapā un inkubatora Facebook kontā @RSUBSpace. Saistošs saturs pieejams B-Space izveidotajā raidierakstā jeb podkāstā Ugunskura sarunas, kas radīts uzņēmējdarbības vides iepazīšanai. Raidieraksts klausāms Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, kā arī RSU studentu medijā Skaļāk.