Skip to main content
Page is available only in Latvian
Atzinība

Par neatsveramu ieguldījumu Covid-19 izpētē un pandēmijas seku novēršanā trešdien, 19. maijā, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tika svinīgi pasniegti Veselības ministrijas atzinības raksti RSU Infektoloģijas katedras vadītājai profesorei Ludmilai Vīksnai un Infektoloģijas katedras profesorei Indrai Zeltiņai.

viksna-zeltina-2.jpg

Profesores Indra Zeltiņa un Ludmila Vīksna (3. un 4. no kreisās) kopā ar RSU vadības pārstāvjiem.

Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle L. Vīksna augstskolā strādā kopš 1977. gada. Profesore vada RSU Infektoloģijas katedru, Padomnieku konventu, kā arī ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas galvenais speciālists infektoloģijā. L. Vīksna ir viens no vadošajiem, zinošākajiem un pieredzes bagātākajiem infektologiem Latvijā. Vairāk nekā 40 gadu strādājot RSU, profesore ir izskolojusi vairākas infektologu paaudzes, izveidojusi un vadījusi 15 studiju kursus, kā arī bijusi 10 sekmīgi aizstāvētu promocijas darbu vadītāja. Profesore ir daudzu starptautisku profesionālo organizāciju biedre un vadītāja, Latvijas Ārstu biedrības Goda biedre. Profesore ir arī vairāku desmitu starptautiski citētu publikāciju autore.

I. Zeltiņa strādā RSU kopš 2003. gada un ir profesore RSU Infektoloģijas katedrā. Covid-19 pandēmijas laikā profesore I. Zeltiņa aktīvi iesaistījās RSU darba grupā un palīdzēja izstrādāt epidemioloģiskās drošības rīcības dokumentus. Viņas vadībā attiecīgie rīcības dokumenti regulāri tika papildināti ar jaunāko informāciju par Covid-19 pandēmijas mazināšanu. I. Zeltiņa ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas virsārsts.

Rīgas Stradiņa universitāte sveic profesores Ludmilu Vīksnu un Indru Zeltiņu ar augsto atzinību!