Skip to main content
Page is available only in Latvian
Uzņemšana

Šogad Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pamatstudiju uzņemšanā ir audzis unikālo pieteikumu skaits: pieteikumus studijām iesniegušas 2845 personas, kas ir par 10 % vairāk nekā vasarā pirms gada. Kopumā šogad saņemts 7800 pieteikumu gan pamatstudijās, gan maģistra studiju programmās. Savukārt pēdējo 4 gadu laikā  RSU ir kāpinājusi reflektantu skaitu pamatstudijās par aptuveni 40%. 

“Jau ceturto gadu pēc kārtas RSU saņem lielu pieteikumu skaitu pamatstudiju programmās. Esam gandarīti, ka jauniešu vidū tik lielu interesi raisa studijas medicīnā, zobārstniecībā un māszinībās. Tāpat liels gandarījums par izcilajiem uzņemšanas rezultātiem sociālo zinātņu studiju programmās, kurās RSU nav valsts budžeta vietu. Uzņemšanas rezultāti vēlreiz apliecina, ka studētgribētāji izvēlas studiju programmas, kas piedāvā precīzi definētas apgūstamās prasmes, kā arī ļauj ātri iekļauties darba tirgū. Studētgribētājs seko kvalitātei,” norāda RSU rektors profesors Aigars Pētersons.

Līdzīgi kā citus gadus arī šogad populārākā studiju programma RSU ir Medicīna; tajā tika saņemti 1317 pieteikumi. Tālāk seko Fizioterapija – 506, Uzturs – 455, Zobārstniecība – 260, Psiholoģija – 329, Tiesību zinātne – 251, Starptautiskais mārketings un reklāma – 224, Multimediju komunikācija – 165.

RSU uzņemšanas statistika demonstrē īpaši lielu interesi par bakalaura studiju programmu Māszinības, kurā saņemti 453 pieteikumi. Īpaši augsts pieteikumu skaits (325) ir arī bakalaura studiju programmā Vecmāte.

Tradicionāli RSU ir augsts konkurss uz valsts apmaksātajām studiju programmām. Piemēram, studiju programmā Uzturs – 38 studētgribētāji uz vienu budžeta vietu, Fizioterapija – 21, Vecmāte – 21,5, Zobārstniecība – 10,8, Medicīna – 6,5. Pietiekumu skaits liecina, ka visas budžeta vietas RSU jau ir aizpildītas.

RSU šogad jaunos studentus uzņem 62 studiju programmās sociālajās zinātnēs, medicīnā un veselības aprūpē latviešu valodā.

Doktorantūrā un atsevišķu maģistra studiju programmu maksas studiju vietās elektroniskā pieteikšanās turpināsies vēl līdz 13. augustam. Paralēli vietējo studentu uzņemšanai RSU notiek arī ārvalstu studentu uzņemšana, kas noslēgsies augusta vidū. Šovasar RSU plāno uzņemt vairāk nekā 400 ārvalstu studentu.