Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Skolēniem
Skolotājiem
Sports

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un VEF Rīga kļūst par sadarbības partneriem. Jau tuvākā mēneša laikā RSU basketbola komanda kļūs par Latvijas čempionu fārmklubu. RSU atbalstu basketbolam ir izvirzījusi par vienu no universitātes sporta prioritātēm.

VEF Rīga prezidenta Gata Jahoviča un RSU rektora prof. Aigara Pētersona noslēgtais sadarbības līgums paredz, ka nākamajā sezonā abas puses sadarbosies, lai paceltu RSU basketbola komandu jaunā līmenī, izmantojot astoņkārtējo Latvijas čempionu zināšanas un pieredzi.

rsu_vef_griezta.jpgNo kreisās: "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs un RSU rektors prof. Aigars Pētersons

Jaunajiem universitātes speciālistiem tā būs arī lieliska iespēja praktizēt augstskolā iegūtās zināšanas, piemēram, fizioterapijā vai sporta medicīnā, gūstot pieredzi un mācoties no vadošajiem speciālistiem Latvijā. Iespēja trenēties visaugstākajā līmenī būs vēl viena priekšrocība, ko augstskola nodrošinās saviem studentiem.

"Tā būs iespēja jaunajiem spēlētājiem paralēli treniņu darbam iegūt augstāko izglītību.

Izglītības nozīmi nevar pārvērtēt. Zinu daudzus profesionāļus, kuri turpina vai uzsāk studijas pēc karjeras beigām. Šī būs iespēja apvienot spēlēšanu augstā līmenī ar mācībām pielāgotu treniņu grafiku.

Esam priecīgi, ka arī mūsu jaunie spēlētāji varēs iegūt spēļu praksi, kad tas būs nepieciešams," par jauno projektu pārliecināts ir VEF Rīga prezidents Gatis Jahovičs.

RSU rektors prof. Aigars Pētersons uzsver, ka "Rīgas Stradiņa universitāte ir starptautiski atzīta zinātnes universitāte, kas nodrošina studiju un pētniecības procesu visaugstākajā kvalitātē.

RSU vienmēr ir atbalstījusi gan studentu akadēmisko izaugsmi, gan viņu ārpusstudiju aktivitātes, īpaši sportu. Esam gandarīti par sadarbību ar titulēto basketbola klubu VEF Rīga, kas ļaus mūsu universitātes basketbola komandai sasniegt vēl augstākus rezultātus starptautiskā mērogā. Tā būs arī lieliska iespēja mūsu veselības aprūpes studentiem iziet praksi sporta medicīnā.”

RSU basketbola komanda nākamgad spēlēs Ramirent Nacionālajā basketbola līgā jeb LBL2. RSU basketbola komanda 2019. gadā LBL2 cīnījās par bronzas medaļu ar BK Jelgava, rezultātā izšķirošajā spēlē iegūstot 4. vietu. Savukārt 2017./2018. gada sezonā tika izcīnīta 2. vieta, 2015./2016. sezonā – 3. vieta, bet 2014./2015. sezonā – 2. vieta.