Skip to main content
Page is available only in Latvian

Turpinot semināru ciklu Mana izvēle – medicīna, RSU Liepājas filiāle aicina jauniešus uz informatīvām lekcijām un debatēm, kuru mērķauditorija ir 10.–12. klases skolēni, kuri interesējas un gribētu uzzināt vairāk par medicīnu, veselības sportu vai psiholoģiju, kā arī studēt šajā jomā.

lekcija_debates_hiv_aizkadra.jpg

Cilvēku attieksme pret HIV aizvien dalās trīs grupās: līdzjūtīgie, vienaldzīgie un tie, kam ir bail. Kļūdu un baiļu pamatā daudzkārt ir zināšanu trūkums, īpaši jauniešu auditorijai, tāpēc svarīgi būtu par HIV runāt, atgādināt un skatīt šīs lietas gan no medicīniskā, gan cilvēciskā aspekta.

Par to, kā izvairīties, novērst vai sadzīvot ar to, runāsim 27. septembra tiešsaistes lekcijā / diskusijā HIV aizkadrā.

Aicinām piedalīties ne tikai vecāko klašu skolēnus, bet arī audzinātājus, vecākus un citus interesentus no visiem Latvijas novadiem, jo aplūkojamā tēma ir visnotaļ aktuāla.

Temati

  • Seksuālā un reproduktīvā veselība – nozīmīgs dzīves kvalitātes rādītājs
  • Ieskats HIV rašanās vēsturē un tā izplatībā pasaulē
  • HIV / AIDS – aktuālie dati, tā ārstēšana un situācija Latvijā (Liepājā)
  • Dzīve pēc diagnozes – ieskats biedrības AGIHAS darbības virzienos
    Pieredzes stāsts

Sarunā piedalīsies RSU Liepājas filiāles docētāja Līga Ēriksone, Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra vadītāja Madara Lapsa, biedrības AGIHAS atbalsta grupas inficētajiem ar HIV un AIDS slimniekiem valdes priekšsēdētājs Andris Veiķenieks.

Lūdzam pieteikties pa e-pastu laila[pnkts]bethereatrsu[pnkts]lv (laila[dot]bethere[at]rsu[dot]lv) līdz 25. septembrim, norādot vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, klasi un kontaktinformāciju turpmākai saziņai.
  • Dalība pasākumā – bez maksas.
  • Tiešsaistes adrese tiks nosūtīta pirms pasākuma.

Participants

Room
tiešsaistē Zoom platformā
Date:

Contacts