Skip to main content
Press Releases

At the beginning of February, the Medical Education Technology Centre of Rīga Stradiņš University hosted the First Baltic Sea Symposium on Simulation and Virtual Reality for Education in Health Care and Patient Safety. Professor Jürgen Lorenz (pictured) from Hamburg University of Applied Sciences (Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg, Germany) was among the organisers of the symposium. He agreed to a short interview.

Mūsdienās medicīnas izglītībā arvien plašāk lieto modernās tehnoloģijas, kas topošajiem veselības jomas speciālistiem ļauj pacientiem drošā veidā apgūt gan elementāras, gan ļoti komplicētas klīniskās manipulācijas, piemēram, ķirurģiskas operācijas. To nodrošina speciālas mulāžas un virtuāli 3D trenažieri. Starptautiskā simpozija mērķis ir paplašināt dalībnieku pieredzi, gūt jaunas idejas, kā attīstīt klīniskās iemaņas un rast jaunas sadarbības iespējas. Simpozija laikā notiks studentu apmācības, kuru laikā studenti no Vācijas un Dānijas dalīsies savā pieredzē ar Latvijas un Lietuvas universitāšu studentiem. Simpozijā tiks arī meklēti risinājumi un pārrunāts, kā paplašināt simulāciju izmantošanu pacienta drošības un aprūpes kvalitātes uzlabošanai veselības jomā.

Pasākumu organizē Rīgas Stradiņa universitāte sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Kopenhāgenas Medicīnas izglītības akadēmiju (Copenhagen Academy for Medical Education, Dānija), Hamburgas Lietišķo zinātņu universitāti (Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg, Vācija), Lietuvas Veselības zinātņu universitāti (Lithuanian University of Health Science).

RSU var lepoties ar vienu no mūsdienīgākajiem simulācijas centriem Baltijas valstīs. RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā iespējams apgūt klīniskās prasmes, izmantojot dažādus manekenus un simulācijas ierīces. Piedāvātās iespējas ir plašas – sākot no vienkāršām medicīniskām manipulācijām, beidzot ar sarežģītām operāciju simulācijām, kas attīsta topošo mediķu iemaņas un prasmes, līdz ar to uzlabojot pacientu medicīnisko aprūpi. Mācību aprīkojums nodrošina kvalitatīvu un efektīvu iemaņu apguvi topošajam veselības aprūpes personālam – dažādu specialitāšu ārstiem, rehabilitologiem, māsām. Jaunās tehnoloģijas palīdz simulēt reālas situācijas, kurās medicīnas studenti apgūt klīniskās prasmes, kas ir droši gan ārstam, gan pacientam. Tā ir iespēja arī profesionāļiem papildināt un uzlabot savas profesionālās iemaņas.

Papildu informācijai: