Skip to main content
23
Oct
Atvērtās lekcijas vidusskolas skolotājiem
11:00 - 14:00
Anniņmuižas bulvāris 26a, Rīga
130 (konferenču zāle)
Page is available only in Latvian

Trešdien, 23. oktobrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) mācībspēki tiksies ar Latvijas vidusskolu un ģimnāziju skolotājiem, lai diskutētu un dalītos zināšanās par virkni vērtīgu tēmu.

Šoreiz uzmanības fokusā pusaudži un veselībpratība, jēgpilna eksakto zinātņu pasniegšana skolā, veiksmīga sarunu vešana un bērna agresivitāte. Ar pasniedzējiem tiksies gan augstskolas rektors profesors Aigars Pētersons, gan košs docētāju kopums: pedagoģijas doktore Inese Stars, fiziķis Ansis Ēcis, politologs un komunikācijas eksperts Mārtiņš Daugulis un ārste psihoterapeite Dace Krūmiņa.

Programma

10.00–10.50Ierašanās Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā
Reģistrācija, kafija
11.00–11.10RSU rektora prof. Aigara Pētersona uzruna
11.10–11.40

Pusaudži un veselībpratība
Laba veselībpratība 21. gadsimta sabiedrībā tiek uzskatīta par priekšnoteikumu labākai veselībai. Docētāja Inese Stars lekcijā ne vien skaidros, kas ir veselībpratība, bet arī prezentēs savu pētījumu, kurā uzskatāmi atspoguļots tas, kur, kā un kāpēc pusaudži meklē informāciju par veselību, un ar ko viņi jūtas pietiekami droši, lai pārrunātu sev aktuālos jautājumus. Lekcija sniegs pedagogiem iespēju pilnveidot formātu, kā par šiem jautājumiem runāt ar saviem audzēkņiem.

11.40–12.10

Jēgpilni par eksaktajām zinātnēm skolā
Kā interaktīvi pasniegt eksaktās zinātnes, iesaistot skolēnu domāšanas procesā? Ansis Ēcis, RSU Fizikas katedras lektors ar ģimnāzijas pedagoga rūdījumu, lekcijā dalīsies ar praktiskiem interaktivitātes piemēriem, kas mācību stundās ļauj jauniešus iesaistīt diskusijās, attīstot tās īpašības, ko universitāte un pēcāk darba tirgus sagaida no jauna speciālista.

12.10–12.40

Sarunu vešanas atziņas skolotājiem: rīki ikdienas labsajūtai
Lektors Mārtiņš Daugulis savā nodarbībā runās par sarunas kvalitātes ietekmi uz dzīves kvalitāti, par sarunu vešanas principiem, kuri noder ikdienā un kā efektīvi pārvaldīt smagās sarunas. Nodarbības rezultātā katram skolotājam būs ieskats konkrētos saskarsmes vingrinājumos, ko pārbaudīt dzīvē – sarunās ar skolēniem, viņu vecākiem, kolēģiem un citiem homo sapiens sugas brāļiem un māsām.

12.40–13.10

Kas rada agresiju un kā to novērst?
RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihiatrijas katedras docētāja, ārste-psihoterapeite Dace Krūmiņa diskutēs par to, kur rodas emocijas un kādos veidos mēs tās mēdzam paust. Bērna agresivitātei vienmēr ir iemesls – kā to nolasīt, kā izprast un novērst?

13.10–14.00Sarunas neformālā gaisotnē ar augstskolas pārstāvjiem, uzkodas

 

Participants

Location

Room
130 (konferenču zāle)
Date: