Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem

6. oktobrī notika studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls Icebreakers '22, kura tēma šogad bija Misija: radīt un galvenie akcenti tika likti uz individuālo radošumu un jaunu inovāciju radīšanu. Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) festivālā pārstāvēja biznesa inkubators B-Space, studentu medijs Skaļāk! un Karjeras centrs.

RSU Karjeras centrs 30. septembrī organizēja festivāla ievadpasākumu visu augstskolu studentiem – darbnīcu 110 % radošs students. Meistarklasē kopā ar studentiem RSU Karjeras centra speciālisti diskutēja par radošuma mītiem un radošuma definīciju. Studenti  dalījās ar idejām par šķēršļiem darīšanas motivācijai un iemesliem, kāpēc var un vajag darīt un radīt. RSU Karjeras centra konsultante psiholoģe Laura Freimane stāsta: “Sadarboties, domāt, darīt, radīt – tā īsumā varētu raksturot mūsu meistarklasi, kurā lielu uzsvaru likām uz praktiskajām nodarbībām.

Jauniešiem patika uzdevums, kur īsā laikposmā, darbojoties komandā, no netradicionāliem materiāliem bija jārada pēc iespējas augstāks tornis, kā arī improvizācijas metode, kas ļāva izpaust savu spontanitāti un veicināt radošumu. Galvenā meistarklases atziņa – radošums mīt katrā no mums, tikai jāuzdrīkstas atļaut tam būt!”

Jau otro gadu festivālā Icebreakers ’22 piedalījās RSU biznesa inkubators B-Space, kuru festivāla EXPO zonā pārstāvēja divas komandas. Viena no tām – SoulVirtue, kas absolvēja RSU biznesa inkubatora INK programmu 2021. gadā, ir izveidojusi psihoemocionālo platformu mūsdienu mentālo veselības problēmu risināšanai mūsdienās. Otra komanda – 3DPetsWorld izmanto RSU biznesa inkubatorā sniegtās konsultācijas, telpas un 3D printeru pakalpojumus, lai attīstītu savu ideju ražot mājdzīvniekiem 3D izdrukātas, personalizētas veselībai drošas rotaļlietas. Abām komandām tā bija lieliska pieredze un iespēja iegūt kontaktus, satiekot dažādus mentorus, investorus un interesentus, kuri sniedza noderīgas konsultācijas.

Festivālā Icebreakers ’22 piedalījās arī RSU studentu medija Skaļāk! podkāsta Iedzersim tēju vadītāja Anna Katrīna Elme – viņa organizēja diskusiju par radošumu ikdienā (attēlā). Stundu garā diskusijā students Krists Melngailis, radošā personība Artūrs Jenots un gaviļmeistars Renārs Zeltiņš dalījās savās pārdomās par to, ko viņiem nozīmē radošums un kā rīkoties brīdī, kad piemeklē radošā krīze.

icebreakers_skalak_diskusija.png

Sarunas laikā jaunieši sprieda arī par radošuma izpausmēm Covid-19 laikā. Anna dalījās pieredzē par to, kā šis laiks patiesībā atklāja jaunas viņas personības šķautnes un iemācīja sabalansēt atpūtu ar darbu, lai nepiedzīvotu izdegšanu. Cilvēki, kuri nesen sākuši darboties sfērās, kas saistītas ar radošumu, varēja klausīties Annas un Krista pieredzi par to, kā sākt darbu un nepazaudēt degsmi pēc pirmajām neveiksmēm. To papildināja šajā jomā daudz pieredzējušāku cilvēku – Artūra un Renāra – domas un viedokļi, tāpēc diskusija izvērtās daudzpusīga un noderīga ikvienam.