Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Stipendijas

Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) arī 2022. gadā sniegs savu atbalstu Latvijas medicīnas studentiem. Šis ir īpašs gads, jo LĀZA atzīmē savu 75 gadu jubileju.

Līdz 31. martam Latvijas medicīnas augstskolu vecāko kursu studenti var iesniegt pieteikumu Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijai.

Fonda mērķis ir atbalstīt medicīnas studentu centienus apgūt ārsta arodu un vēlmi strādāt savā profesijā Latvijā. Stipendijas tiek piešķirtas vecāko (4.–6.) kursu studentiem, kam ir ne tikai labas sekmes mācībās, plašs interešu loks, bet kas arī savu turpmāko dzīvi ir nolēmuši saistīt ar ārsta profesiju Latvijā un kam ir līdzekļu trūkums mācībām. Skaidrs pamatojums, kāpēc stipendija vajadzīga, ir tas, ko komisija sagaida no pretendenta. Informācija par pieteikšanās kārtību – www.lazariga.lv sadaļā Stipendijas.

Otrā atlases kārta – intervija – notiks aprīlī. Pieteikumus izvērtēs un lēmumu pieņem Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendiju komisija. Stipendijas apjoms ir no 400 līdz 1000 EUR. Kopš 2016. gada tiek piešķirtas arī veicināšanas stipendijas. Pretendenti, kuri saņēmuši veicināšanas stipendiju, var atkārtoti pretendēt uz pilno stipendiju. Stipendiju svinīga pasniegšana notiks 9. Latvijas Ārstu kongresa laikā 23. septembrī!

Stipendijas svinīgi pasniegs  P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā vasarā, kad Rīgā būs arī LĀZA biedri un fonda dibinātājs Ēriks Niedrītis (ASV). Par stipendijas pielietojumu stipendiāts sniedz atskaites rakstu LĀZA Apkārtrakstam.

LAZA_logo_ar devizi.png

2021. gadā Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendiju 1000 USD apmērā saņēma trīs RSU studenti un četri RSU studenti – veicināšanas stipendiju (500 USD)

Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonds radies, godinot ārsta Ilmāra Lazovska (1931–2003) piemiņu. Fondu drīz pēc profesora nāves izveidoja ārsts, LĀZA valdes loceklis Ēriks Niedrītis (Ņujorka), kurš ir arī tā vadītājs. LĀZA regulāri vāc ziedojumus fonda sekmīgai darbībai. 2005. gadā tika pasniegtas pirmās Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas, kuras saņēma pieci Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas studenti. Fondu finansiāli atbalsta arī Ojāra Veides Fonds, LĀZA biedri un citi ziedotāji.

Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) vieno ārzemēs un Latvijā dzīvojošos ārstus un zobārstus, kā arī citus veselības nozares profesionāļus, zinātniekus un darbiniekus kopējam mērķim – visiem spēkiem veicināt veselības aprūpē un zinātnē iesaistīto studentu, rezidentu, ārstu un zobārstu izglītību un sadarbību.

Ilmars_Lazovskis_foto.jpg