Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolēniem

Lai skolēniem, kas ir savas nākamās profesijas meklējumos, piedāvātu pēc iespējas izsmeļošāku priekšstatu par dažādām specialitātēm, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) no 28. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā bija sastopama starptautiskajā izglītības izstādē Skola 2020.

RSU iepazīstināja ar sociālo zinātņu, veselības aprūpes un medicīnas studiju virzieniem, kā arī iesaistīja skolēnus izzinošās aktivitātēs un sniedza nepieciešamo informāciju par studijām un iestāšanos RSU.

Ikviens interesents varēja glābt SimMan pacientu jeb simulatoru, kuru veselības aprūpes studenti izmanto reanimācijas prasmju apguvei, veikt injekcijas mulāžām, apskatīt zobārstniecības pirmsklīnikas zobu modeļus un veidot saturu RSU studentu medijam Skaļāk!. Lielāku izpratni par studiju virzieniem interaktīvā veidā viesa arī virtuālās realitātes spēle Vai Tev ir iekšas studēt RSU?, kas veda aizraujošā ceļojumā caur medicīnas un veselības aprūpes, kā arī sociālo zinātņu studiju labirintiem. Spēlētāji, pārvarot dažādus izaicinājumus un parādot savu erudīciju, varēja atrast sev piemērotāko profesiju un studiju programmu.

Plašāk par teju 70 medicīnas, veselības aprūpes un sociālo zinātņu bakalaura, maģistra un doktora studiju programmām izstādes apmeklētājiem stāstīja RSU studenti un mācībspēki, kā arī studiju programmu vadītāji.

Lai palīdzētu skolēniem noorientēties un saprast, ar ko viņi vēlas saistīt savu nākotni, RSU Karjeras centrs piektdien, 28. februārī, rīkoja praktisko lekciju Kā neapjukt izglītības piedāvājuma džungļos?, kurā izstādes apmeklētāji uzzināja, kā izvirzīt mērķi un kādus instrumentus likt lietā, lai to sasniegtu. Lekcijā piedalījās arī RSU docētājs Romāns Putāns, kurš vada jauno bakalaura studiju programmu angļu valodā International Business and Start-up Entrepreneurship, kur studijas notiks starptautiskā vidē un ciešā saistībā ar biznesa vidi.

Izstādē ikvienam interesentam bija pieejams jaunākais RSU izdevums Studiju iespējas 2020 /2021 gan drukātā, gan elektroniskā formātā, kura bildes, pateicoties aplikācijai Overly, atdzīvojas un ļauj pilnvērtīgi iepazīt RSU studiju vidi.

Šī ir viena no sešām jaunajām, starptautiski konkurētspējīgajām studiju programmām, ko RSU plāno attīstīt ar Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzfinansējumu laika posmā līdz 2023. gadam projekta Studiju programmu fragmentācijas mazināšana un studiju internacionalizācijas veicināšana Rīgas Stradiņa universitātē (projekta nr. 8.2.1.0/18/A/014) ietvaros. 

RSU-NAP2020-ES_logo.jpg