Skip to main content
Page is available only in Latvian

Turpinot semināru ciklu Mana izvēle – medicīna, RSU Liepājas filiāle aicina jauniešus uz informatīvām lekcijām un debatēm, kuru mērķauditorija ir 10.–12. klases skolēni, kuri interesējas un vēlētos uzzināt vairāk par medicīnu, veselības sportu vai psiholoģiju, kā arī studēt šajā jomā.

Virtuālā pasaule neizbēgami ir kļuvusi par noteicošo ikdienas saziņā un informācijas iegūšanā, bet aptaujas liecina, ka līdz ar to arvien vairāk jauniešu piemeklējušas mentālās veselības problēmas, tostarp dažādi ēšanas traucējumi. Par to, kā tās atpazīt un novērst, runāsim lekcijā un diskusijā Atrast savu veselīgo ES, kas turpina iepriekšējās lekcijas Melnā sērga – dopings tematiku un piedāvās paplašinātu apskatu, balstoties uz klausītāju iesūtītajiem jautājumiem.

atrast_veseligo_es.jpg

Aicinām piedalīties ne tikai vecāko klašu skolēnus, bet arī audzinātājus un vecākus no visiem Latvijas novadiem, jo aplūkojamie temati ir visnotaļ aktuāli.

Temati

  • Ēšanas traucējumi, to dažādība – psihoemocionālu problēmu sekas
  • Vai veselīgs vienmēr nozīmē veselīgs?
  • Anoreksija, bulīmija, citas atkarības. Kā cīnīties? Pieredzes stāsts

Sarunā piedalīsies RSU studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja, diētas ārste Dr. Lolita Vija Neimane, BKUS sertificēta uztura speciāliste, RSU lektore Marina Svētiņa, RSU Liepājas filiāles docētāja Līga Ēriksone, biedrības Būt Brīvai  vadītāja, interneta emuāra un pašpalīdzības grupas cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem veidotāja Anna Balode.

Lūdzam pieteikties pa e-pastu laila[pnkts]bethereatrsu[pnkts]lv līdz 28. martam, norādot vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, klasi un kontaktinformāciju turpmākai saziņai.
  • Dalība pasākumā – bez maksas.
  • Tiešsaistes adrese tiks nosūtīta pirms pasākuma.

Participants

Room
tiešsaistē, platformā Zoom
Date:

Contacts