Skip to main content
Page is available only in Latvian
Profesionālā pilnveide medicīnā un veselības aprūpē

9. jūnijā platformā Zoom notika 14. Neirologu un rehabilitologu Vasaras skola, kuras vienojošais temats bija klīniskie gadījumi praktiskajā neiroloģijā un rehabilitācijā.

neirologu-skola-vasaras-skola-21.png

Vasaras skolu apmeklēja vairāk nekā 300 dalībnieku – neirologi, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsti, ģimenes ārsti, internisti, fizioterapeiti u. c. speciālisti.

Vasaras skolu atklāja RSU Neiroloģijas un neiroķirurģijas katedras vadītājs prof. Andrejs Millers. Ar referātiem uzstājās praktizējoši neiroloģijas un rehabilitācijas speciālisti no vairākām Latvijas ārstniecības iestādēm (P. Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Rīgas Austrumu klīniskā univeristātes slimnīca, Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca u. c.).

andrejs_millers_sq.png

Vasaras skolā aktualizējām jautājumu par multidisciplināru pieeju neiroloģijā, tostarp bērnu neiroloģijā un rehabilotoloģijā. No reģionālo slimnīcu pārstāvju prezentētajiem klīniskajiem gadījumiem varam secināt, ka arī reģionos strādā augsta līmeņa jaunie speciālisti, kas spēj sniegt pacientiem tikpat kvalitatīvu palīdzību kā lielajās Rīgas slimnīcās. RSU absolvējušie jaunie ārsti iepazīstināja skolas dalībniekus ar komplicētiem klīniskiem gadījumiem un tādējādi apliecināja savas lieliskās zināšanas un prasmes ārstēt pacientus, kuru veselības stāvoklis vērtējams kā sarežģīts. Vasaras skolas dalībnieki pārliecinājās, ka mūsu ārstiem ir pa spēkam tikt galā ar sarežģītiem klīniskajiem gadījumiem, strādājot komandā, savstarpēji konsultējoties, un līdz ar to ieguvējs ir pacients, kuru atgriežam ģimenē un ikdienas aktivitātēs.

Prof. Andrejs Millers

Vasaras skolas dalībnieka atziņa: "Smags klīniskais stāvoklis nenozīmē sliktu iznākumu, ja pacienta ārstēšanā piedalās vairāku speciālistu komanda."

Vasaras skolas programmas ziņojumu tematiskais spektrs

  • Neirālā amiotrofija
  • Spinālā muskuļu atrofija bērniem
  • Autonomā disrefleksija
  • Anti-NMDA receptoru encefalīts
  • Porfīrija ar neiroloģiskiem traucējumiem
  • Komplekss reģionāls sāpju sindroms sejā
  • Išēmiskā insulta komplikāciju ārstēšana
  • Okultas aldosteromas neiroloģiskās izpausmes
  • Klīniskie gadījumi

Vasaras skolas noslēgumā dalībnieki diskutēja par referātos apskatītajiem tematiem.

isemiskais_insults_1.png
klniska_gadijuma_prezentacija.png
klniska_gadijuma_prezentacija_1.png

Neirologu un rehabilitologu skola vairāku gadu garumā ir spējusi nodrošināt kvalitatīvu ārstu tālākizglītību. Konferencē, kā ierasts, piedalās vadošie nozares speciālisti un to apmeklē ļoti plašs ārstu, vairāku asociāciju biedri. Vasaras skolas orgkomitejā darbojās RSU Neiroloģijas un neiroķirurģijas katedra docētāji sadarbībā ar RSU Tālākizglītības centru, Latvijas ārstu rehabilitologu asociāciju un Neiroloģijas fondu.