Skip to main content
Page is available only in Latvian
Lepojamies!
Studentiem
Atzinība
Darbiniekiem

Noslēdzoties gadskārtējām Psiholoģijas dienām, Latvijas Psihologu biedrība iedibinājusi jaunu tradīciju – balvu Gada psihologs. Šogad to pasniedza trīs kategorijās. Divas no trim balvām saņēma Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ekspertes – prof. Kristīne Mārtinsone un asist. Kristīne Šneidere.

Balva_Gada_psihologs_2020.jpg

Klātienē RSU laureātes godināja Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes prodekāns Toms Pulmanis. Viņam blakus stāv prof. Kristīne Mārtinsone. Foto no Latvijas Psihologu biedrības arhīva

RSU Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras vadītāja prof. Kristīne Mārtinsone apbalvojumu saņēma par ieguldījumu psihologa profesijas attīstībā, savukārt studiju programmas Psiholoģija doktorante, Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras asistente un Militārās medicīnas pētījumu un studiju centra pētniece Kristīne Šneidere balvu saņēma kā gada jaunā zinātniece.

Kristine_Sneidere.jpg

RSU doktorante, asistente un pētniece Kristīne Šneidere

Trešā laureāte ir Latvijas Universitātes profesore Sandra Sebre, kura balvu ieguvusi par ieguldījumu psiholoģijas zinātnes attīstībā.

Balva Gada psihologs ieviesta tādēļ, lai izteiktu atzinību psihologiem, kas ar savu darbību ir snieguši īpašu ieguldījumu sabiedrības psiholoģiskajā veselībā vai sasnieguši izcilus rezultātus pētniecībā, norāda Latvijas Psihologu biedrība.

Trīs kategorijās balvai kopumā bija nominēti 15 kandidāti, un laureāti tika godināti Psiholoģijas dienu noslēguma pasākumā 24. oktobrī pēc konferences Psihologu profesionālā darbība – iespējas un izaicinājumi jaunajā profesionālajā statusā.

Pasākuma ieraksts skatāms vietnē star.lv.