Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Skolēniem
Studentiem

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) šogad aicina – #paliecmājās un izzini mūsu studiju programmas virtuāli! Ik dienu no 27. līdz 30. aprīlim divu stundu tiešraidē no plkst. 16.00 līdz 18.00 erudītais moderators Mārtiņš Daugulis iepazīstinās ar RSU fakultātēm un pamatstudiju programmu piedāvājumu.

rsu_atverto_durvju_nedela_pamatstudijas.jpg

Tiešraidēs, kas būs skatāmas RSU mājaslapā, lietotnē LMT Straume un LMT Mājas viedtelevīzijā, gaidāmas  sarunas ar mācībspēkiem, studentiem un absolventiem, videoieskats studiju vidē un simulācijas tehnoloģiju paraugdemonstrējumi, bet pēc tiešraides būs iespēja live sesijā RSU Instagram kontā @rsu.lv iztaujāt mūsu studentus.

Ik dienu tiešraide būs veltīta divām no RSU fakultātēm.

Pirmdien, 27. aprīlī

  • Plkst. 16.00 uz tikšanos aicina Medicīnas fakultāte, kuras pārstāvji ne vien iepazīstinās ar studijām senākajā no RSU fakultātēm, bet arī demonstrēs plašās simulācijas tehnoloģiju iespējas, kas RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā pieejamas veselības aprūpes studentiem, kā arī unikālo mācību uzskates materiālu krājumu RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta jeb anatomikuma pārziņā.
  • Plkst. 17.00 tiešraidē uz tikšanos aicinās Juridiskā fakultāte, kuras pārstāvji atklās tiesībzinātnes studiju aktualitāti mūsdienās, kā arī digitālās iespējas RSU studentiem. Kriminālistikas speciālisti palīdzēs skatītājiem uzzināt, kā nozieguma vietā tiek noņemti pirkstu nospiedumi un citi lietiskie pierādījumi.

Otrdien, 28. aprīlī

  • Plkst. 16.00 ar Komunikācijas fakultāti iepazīstinās dekāne prof. Anda Rožukalne. Šīs fakultātes paspārnē studē nākamie žurnālisti, fotogrāfi, sociālantropologi, sociologi, psihologi, veselības komunikācijas, sabiedrisko attiecību un multimediju eksperti. Studijā aicinātie programmu vadītāji ieskicēs arī praktisko iemaņu slīpēšanas iespējas, kas pieejamas RSU studentiem.
  • Plkst. 17.20 iepazīt Baltijas valstīs vislabāk aprīkoto simulācijas tehnoloģiju studiju vidi aicinās Zobārstniecības fakultāte.

Trešdien, 29. aprīlī

  • Plkst. 16.00 par politoloģijas, diplomātijas, mārketinga un biznesa studijām un karjeras iespējām, kam nav ģeogrāfisku robežu, stāstīs Eiropas studiju fakultātes dekāns prof. Andris Sprūds. Izteikti starptautiski orientētā fakultāte piedāvā programmas ne vien latviešu, bet arī angļu valodā.
  • Plkst. 17.00 stafeti pārņems Farmācijas fakultāte, stāstot gan par studiju programmām un karjeras iespējām, gan par pētniecību laboratorijās un praksi industrijas uzņēmumos. RSU ir sākusi jaunas ēkas būvniecību, kurā atradīsies ne vien modernas studiju telpas, bet arī cieto zāļu formu laboratorija.

Ceturtdien, 30. aprīlī

  • Plkst. 16.00 uz aizraujošu ekskursiju aicinās Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, kuras galvenā studiju mājvieta, tāpat kā Rehabilitācijas fakultātei, ir RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs. Virtuālajā ekskursijā būs sastopami programmu vadītāji un studenti.
  • Atvērto durvju nedēļu plkst. 17.00 noslēgs Rehabilitācijas fakultāte. Izmantojot konkrētu klīnisko gadījumu, eksperti uzskatāmi izgaismos dažādu fakultātē apgūstamo profesiju atbildību un nozīmi.
Pēc Atvērto durvju nedēļas noslēguma visi tiešraižu ieraksti un studentu sniegtās atbildes būs rodamas RSU mājaslapā.