Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Skolēniem
Skolotājiem
Sports
Uzņemšana

Tā kā Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) visdažādākajos veidos atbalsta studentu sportiskās aktivitātes un sportu, jau daudzus gadus labākajiem RSU sportistiem ir iespēja saņemt sporta izcilības studiju maksas atlaidi līdz l00 % apmērā. Atlaidi piešķir uz studiju programmas apguves laiku.

Līdz šim studiju maksas atlaidi par izciliem sasniegumiem sportā ir saņēmuši studenti vieglatlēti, volejbolisti, basketbolisti un futbolisti no dažādām pamatstudiju un maģistra studiju programmām.

Un nav tā, ka tie ir tikai topošie ārsti, ergoterapeiti un sporta treneri, kā sākotnēji varētu domāt! RSU augstus sporta rezultātus paralēli centīgam studiju darbam sasniedz arī topošie juristi, biznesmeņi, mārketinga speciālisti, žurnālisti, ekonomisti u. c. Varbūt tu būsi nākamais, kurš jaunajā studiju gadā saņems 100 % studiju maksas atlaidi?

Lai saņemtu studiju maksas atlaidi, studiju laikā jāpiedalās Latvijas universiādē un dažādās starptautiska mēroga studentu sacensībās savā sporta veidā, pārstāvot RSU. 

Nolikums par RSU studiju atlaidēm
(skat. 2.5. punktu par sporta izcilības studiju maksas atlaidi)

Lūk, daži RSU studenti, kuri saņem sporta izcilības studiju maksas atlaidi!

Vieglatlēts Austris Karpinskis, kurš studē Eiropas studiju fakultātes maģistra studiju programmas Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība 1. kursā, saņem 100 % sporta izcilības studiju maksas atlaidi.

"Esmu Latvijas izlases 400 metru skrējējs. Pārstāvu RSU liela mēroga sacensībās individuāli un komandā, piemēram, universiādēs. Lepojos, ka varu nest savas alma mater vārdu Latvijā, Eiropa un pasaulē!

austris_karpinskis02.jpgAustris Karpinskis. Foto: Reuters/ Scanpix

Tiem, kuri pretendēs uz šo RSU sporta izcilības studiju maksas atlaidi, atgādinu, ka ir jābūt ne tikai lieliskiem rezultātiem sportā, bet arī mācībās!" smaidot sacīja Austris.

alise_bruzinska00.jpgAlise Bruzinska

Basketboliste Alise Bruzinska, kura studē Rehabilitācijas fakultātes bakalaura studiju programmas Fizioterapija 2. kursā, saņem 100 % sporta izcilības studiju maksas atlaidi.

"Basketbolā trenējos jau kopš septiņu gadu vecuma. Pašlaik spēlēju RSU sieviešu basketbola komandā, pārstāvot RSU vietēja un starptautiska mēroga sacensībās. Pirms pāris gadiem Latvijas U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātā iegūta 8. vieta.

Manuprāt, iespēja sportistiem studēt bez maksas ir lieliska motivācija uzrādīt augstvērtīgākus rezultātus gan sportā, gan studijās," savu viedokli izteica Alise.

Šķēpmetēja Laine Donāne, kura studē Juridiskās fakultātes maģistra studiju programmas Tiesību zinātne 1. kursā, saņem 100 % sporta izcilības studiju maksas atlaidi.

"Esmu pateicīga RSU Sporta klubam, kas man dod iespēju apvienot studijas ar sportu! Savulaik Pasaules čempionātā jauniešiem ieguvu 3. vietu.

Esmu uzvarējusi šķēpmešanā Latvijas universiādē, ko sauc par studentu olimpiādi. Eiropas čempionātā 2019. gadā, kas bija vēl pirms Covid-19, izcīnīju 9. vietu. Man joprojām pieder Latvijas rekords šķēpmešanā U-18 vecuma grupā," par sasniegto sportā pastāstīja Laine.

laine_donane00.jpgLaine Donāne. Foto: Guntis Bērziņš