Skip to main content
Page is available only in Latvian
Stipendijas
Studentiem

Atbalstot topošos farmācijas nozares speciālistus, AS Olainfarm jau devīto gadu turpina sadarbību ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) un RSU Absolventu asociāciju, piešķirot Izcilības stipendiju talantīgiem un mērķtiecīgiem Farmācijas fakultātes 4. un 5. kursa studentiem. Šogad, izvērtējot pretendentu sekmes un sasniegumus, AS Olainfarm Izcilības stipendiju pasniedza trim topošajiem farmaceitiem: Kristapam Lazdam, Madarai Paiderei un Loretai Rutkovskai.

olainfarm_rsu_stipendiati07-lead.jpg

AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis apsveica jaunos stipendiātus, uzsverot viņu izvēles nozīmīgumu: "Mēs novērojam būtisku farmācijas nozares attīstību. Jaunu produktu izstrāde ir viens no Olainfarm stratēģiskajiem mērķiem, kurā mēs saredzam jaunu speciālistu iesaisti. Esmu pārliecināts, ka topošie speciālisti ir tie, kuriem nākotnē būs svarīga loma sabiedrības veselības jautājumos, tāpēc man ir liels prieks un gandarījums par jauniešu profesijas izvēli."

olainfarm_rsu_stipendiati04-lead.jpg

Absolventu asociācijas izpilddirektors Artūrs Kaļva izsaka pateicību Olainfarm par RSU studējošo atbalstīšanu: "Vēlos Rīgas Stradiņa universitātes vārdā pateikties Olainfarm par stipendijas tradīcijas turpināšanu. Šis atbalsts studējošajiem ir nozīmīgs, jo ne tikai novērtē viņu līdzšinējos sasniegumus, iedvesmojot turpināt iesākto ceļu, bet arī dod iespēju vairāk enrģijas un laika veltīt savai profesionālajai attīstībai."

olainfarm_rsu_stipendiati05-lead.jpg

Tikšanās laikā Olainfarm stipendiāti parakstīja līgumu par 200 eiro ikmēneša stipendijas saņemšanu 2019./2020. akadēmiskajā studiju gadā. Jaunieši iepazinās ar gatavo zāļu formu ražošanu un medikamentu reģistrācijas niansēm, kā arī uzzināja vairāk par pētniecības procesiem uzņēmumā.

Olainfarm Izcilības stipendija tika izveidota 2011. gadā pēc Valērija Maligina iniciatīvas, lai finansiāli atbalstītu spožākos farmācijas studentus. Kopš 2011. gada šo Izcilības stipendiju saņēmuši jau 30 RSU studenti.