Pārlekt uz galveno saturu
Absolventiem
Sociālajām zinātnēm – 20

19. oktobra vakarā Rīgas Stradiņa universitātes centrālo ēku piepildīja atkalsatikšanās prieks – savā alma mater pulcējās sociālo zinātņu studiju programmu absolventi. Pasākumā KOPSAVILKUMS, kas tika organizēts par godu RSU sociālo zinātņu studiju 20 gadu jubilejai, Eiropas studiju, Komunikācijas un Juridiskās fakultātes absolventiem bija iespēja ne tikai pakavēties atmiņās par studiju laikiem, bet arī dalīties savā profesionālajā pieredzē un dibināt jaunus kontaktus. Šāda veida pasākums RSU notika pirmo reizi, un, atsaucoties uz absolventu un docētāju pozitīvajām atsauksmēm, KOPSAVILKUMAM ir visas izredzes pārtapt par regulāru tīklošanās tradīciju RSU.

 

Pasākumu ieskandināja RSU studentu medija Skaļāk! divu stundu radio tiešraide, kurā absolventi un docētāji atcerējās sociālo zinātņu studiju pirmsākumus. Absolventu vakaru ar svinīgu uzrunu atklāja RSU rektors prof. Aigars Pētersons, kurš uzsvēra sociālo zinātņu lomu RSU izaugsmē un turpmākajā attīstībā.

Pasākuma turpinājumā ar iedvesmas stāstiem profesionālai izaugsmei uz RSU aulas skatuves kāpa četri RSU absolventi: Absolventu asociācijas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits, viens no pirmajiem RSU sociālo zinātņu absolventiem, pieredzējušais žurnālists un redaktors, tagad reputācijas vadības aģentūras Lejiņa & Šleiers vecākais partneris Juris Šleiers, medicīnas tiesību eksperte, RSU docētāja un Upsalas Universitātes pētniece Santa Slokenberga, kā arī politikas zinātnes eksperts, doktora grāda kandidāts Mārtiņš Daugulis. Pasākumu moderēja RSU absolvente, Komunikācijas studiju katedras lektore Ruta Siliņa.

Pasākumā arī tika pasniegti rektora atzinības raksti sociālo zinātņu fakultāšu ilggadējiem darbiniekiem par ieguldījumu fakultāšu un studiju programmu attīstībā.

Video: rektora uzruna, absolventu iedvesmas stāsti un atzinības rakstu pasniegšana

 

Absolventu vakars turpinājās RSU auditorijās, kur absolventi tikās ar saviem docētājiem un kursabiedriem, kā arī vēlāk saviesīgā gaisotnē turpināja vakaru bijušā RSU sociālo zinātņu studenta DJ Ķilkuta muzikālajā pavadījumā.

Visa pasākuma laikā aktīvi piedalījās RSU studentu medija Skaļāk! komanda – vairāk nekā 20 Komunikācijas fakultātes studentu nodrošināja radio tiešraidi, plašu fotoreportāžu un fotostūrīša darbību. Studējošie arī sagatavoja video, kurā esošie studenti dalījās savā pieredzē par to, bez kā šodien sociālo zinātņu studenti nevar iedomāties savu studiju dzīvi. Jau tuvākajā laikā būs pieejama arī studentu veidotā pasākuma videoreportāža.

Studentu medija Skaļāk! pasākuma fotoreportāža

Pasākuma fotostūrīša galerija