Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Trešdien, 12. decembrī, plkst. 17.00 gaidāmi atklāšanas svētki jaunajam Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studentu medija Skaļāk! portālam skalak.rsu.lv, kas pēc saturiskajām un vizuālajām pārvērtībām iecerējis kļūt par ietekmīgu un kvalitatīvu platformu jaunu cilvēku uzrunāšanai. Jau tagad autoru skaita un žanru daudzveidības ziņā ar to nevar līdzināties neviens Latvijas studentu medijs. Studentus pasākumā sveiks RSU vadība, tostarp Komunikācijas fakultātes dekāne profesore Anda Rožukalne, bet pieredzē dalīsies aģentūras LETA fotogrāfs Edijs Pālens, komiķis, blogeris un portāla Delfi sociālo tīklu satura redaktors Edgars Bāliņš.

RSU studentu medijs jau četru gadu garumā bijis nozīmīgs skrejceļš, kas ļāvis studentiem pacelties profesionālos augstumos – ik gadus savus darbus tajā piedāvājuši vairāk nekā 100 studenti. “Portāla atdzimšana ļaus mums mērķēt augstāk, padarot šo par nacionāla līmeņa platformu jaunu cilvēku ideju, domu un interešu atspoguļošanai. Pat vairāk – mudināsim jauniešus no medija lietotāja kļūt par satura radītāju, šādi ļaujot jaunu cilvēku balsīm izskanēt plašāk un ambiciozāk arī ārpus auditorijām,” uzsver profesore Anda Rožukalne.

Atklāšanas svētkus krāšņos RSU 1. kursa studente dziesminiece Kintija Alpe un 2. kursa studente Elīna Koptileva, kā arī muzikālā apvienība Bekars. Pasākumu atklās RSU studentu medija jaunā redaktore Māra Matisone, bet to vadīs RSU Komunikācijas fakultātes 2. kursa žurnālistikas studenti Daiga Romanovska un Krišs Jānis Kairis. Pasākumam, kas noritēs RSU ēdnīcas telpās augstskolas centrālajā ēkā Dzirciema ielā 16, varēs sekot līdzi arī tiešsaistē skalak.rsu.lv/klausies.

RSU studentu medijs Skaļāk! tapis 2014. gadā, un kopš tā laika darbojies trīs formātos – TV, radio un bloga veidā, sniedzot iespēju topošajiem žurnālistiem pielietot zināšanas praksē. Skaļāk! ļauj RSU studentiem specializēties reportiera, operatora, redaktora darbā, un kalpo kā pārbaudīts tilts starp augstskolu un darba tirgu. RSU studentu medijs ir tikai viens no instrumentiem studentu profesionālo prasmju attīstīšanai. Kopš 2015. gada RSU izdod arī pētnieciskās žurnālistikas izdevumu Inquisitio, kas mērķē atklāt Latvijā līdz šim publiski noklusētas un maz aktualizētas tēmas, vienlaikus ļaujot Komunikācijas fakultātes studentiem pilnveidot savas zināšanas un prasmes. Topošie mediju profesionāļi, kurus bakalaura līmenī RSU sagatavo trīs studiju programmās – Žurnālistika, Multimediju komunikācija un Fotogrāfija – arī apgūst digitālo un analogo tehnoloģiju lietojumu fotogrāfijā RSU fotostudijā, veic exit poll aptaujas pašvaldību un Saeimas vēlēšanās un izmanto citas praktiskas platformas savas profesionalitātes slīpēšanai.

Papildu informācijai