Pārlekt uz galveno saturu
Atzinība
Darbiniekiem
Starptautiskā sadarbība
Studentiem

RSU Starptautisko sakaru departamenta (SSD) izveidotā Erasmus pieredzes fotokolāža saņēmusi apbalvojumu Eiropas Erasmus koordinatoru asociācijas (EAEC) sadarbībā ar Eiropas Komisiju un Kipras Izglītības un kultūras ministriju organizētajā Erasmus koordinatoru kongresā ERACON 2019 Kipras pilsētā Pafosā. Apbalvojums tiek piešķirts par izcilību Eiropas Komisijas Erasmus+ programmas popularizēšanā.

Erasmus kongresā SSD direktore Baiba Pētersone (attēlā) uzstājās ar priekšlasījumu par medicīnas studentu un rezidentu mobilitātes lomu profesionālo iemaņu un sociālo prasmju attīstībā, kā arī mobilitātes ietekmi uz institucionālo izaugsmi un nacionālās veselības aprūpes sistēmas stiprināšanu.

Tuvojoties pašreizējā Erasmus+ programmas noslēgumam, kongresā tika apskatīti jautājumi, kuri saistīti ar jaunās Erasmus programmas ieviešanu 2021. gadā – Erasmus programmas digitalizācija, virtuālā un kombinētā mobilitāte (blended mobilities), mobilitātes iespēju paplašināšana dažādu projektu aktivitātēs, Erasmus programmas sasaiste ar tādām pētniecības un inovāciju programmām kā Apvārsnis, izglītības apmaiņas ar trešajām valstīm ārpus Eiropas, studentu prakses mobilitāte ar mērķi attīstīt studentu uzņēmējdarbības prasmes, Erasmus programmas izmantošana dubulto un kopējo studiju programmu izveidošanā un ieviešanā utt.

erasmus_collage_02_petersone.jpg

EAEC apvieno Eiropas un citu valstu augstākās izglītības iestādes, kuras realizē Erasmus+ programmu. Asociācijas kongresā ik gadu piedalās vairāki simiti ausgstskolu pārstāvji, kā arī delegāti no Eiropas Komisijas un nacionālām izglītības aģentūrām.

Erasmus pieredzes fotokolāža ir apskatāma RSU galvenās ēkas K korpusā otrajā stāvā. Tā tika izveidota pagājušā gadā, lai atzīmētu 15. gadadienu kopš RSU sāka studentu apmaiņu ar Erasmus programmas partneraugstskolām. Kolāžā ietilpst vairāk nekā 60 Erasmus programmas dalībnieku fotogrāfiju, kas vēsta par šajā apmaiņas programmā gūto pieredzi. Fotogrāfijām ir pievienoti atslēgvārdi, kas raksturo programmas dalībnieku pieredzi.

erasmus_collage_00.jpg

EAEC valdes loceklis Georgs Duda (Gheorghe Duda), EAEC prezidents Gregorijs Makrides (Gregory Makrides), RSU SSD direktore Baiba Pētersone un EAEC centrālā biroja pārstāves

erasmus_collage_01.jpg

Fragments no Erasmus pieredzes fotokolāžas