Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem
Studentiem

Jaunajā akadēmiskajā gadā studijas Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sāk 2548 jaunie studenti. Viņu vidū ir 331 ārvalstu students no 31 valsts, lielākoties no Vācijas un Skandināvijas. Visas 760 piešķirtās valsts budžeta vietas RSU tika aizpildītas jau vasaras vidū.

Šogad vasarā pamatstudijām RSU pieteicās 2273 jaunieši. Tas bija par 20 % reflektantu vairāk nekā pērn. Veicot aptauju, uzņemšanas laikā lielākā daļa RSU reflektantu atzina, ka izvēlas RSU, jo universitātei ir laba reputācija un augsta studiju kvalitāte, kā arī tā piedāvā viņus interesējošo studiju programmu.

“Šīs vasaras uzņemšanas rezultāti liecina par stabilu RSU izaugsmi – rezultātus devuši gan mūsu ieguldījumi studiju satura kvalitātē un pētniecībā, gan infrastruktūras modernizācijā. Mums ir izdevies Pārdaugavā nostiprināt starptautisku, dinamiski augošu izglītības centru, kur attīstās veselības aprūpes un sociālās zinātnes,” uzsver RSU rektors profesors Aigars Pētersons, piebilstot, ka RSU jau trīs gadus pēc kārtas ir atzīta par augstskolu ar labāko reputāciju Latvijā.  

No veselības aprūpes pamatstudiju programmām šogad populārākās bija Uzturs, Ergoterapija, Ortozēšana protezēšana un Vecmāte, bet studētgribētāju skaita ziņā nepārspēta ir programma Medicīna, uz kuru šogad pretendēja īpaši liels jauniešu skaits – 1163. Sociālo zinātņu jomā lielākais konkurss veidojās pamatstudiju programmās Psiholoģija, Tiesību zinātne, Sabiedriskās attiecības, Starptautiskās attiecības – Eiropas studijas, kā arī Multimediju komunikācija.

Savukārt maģistra studiju programmu vidū plašu atzinību guvušas tādas starpdisciplinārās programmas kā Veselības vadība un Veselības psiholoģija, kurās veiksmīgi integrētas abas RSU spēcīgās puses – zināšanas veselības aprūpē un sociālajās zinātnēs.

Ar lielu intereses pieaugumu šogad izcēlusies arī ārvalstu studentu uzņemšana. Kopumā uz studijām RSU šovasar pretendēja 890 reflektantu, kas ir teju par 22 % vairāk nekā pērn. Kā ierasts, lielākā studentu daļa apgūs medicīnu un zobārstniecību, bet pārējie studēs veselības vadību, starptautisko pārvaldību un diplomātiju, sociālo darbu ar bērniem un jauniešiem, kā arī māszinības. Kopumā jaunuzņemtie studenti pārstāv 31 valsti, no kurām trīs populārākās ir Vācija (36,8 %), Zviedrija (22,8 %) un Somija (7,3 %). Patlaban RSU aptuveni ceturtā daļa studentu un piektā daļa docētāju nāk no ārvalstīm.