Pārlekt uz galveno saturu
PVO

PVO ir noteicis 2021. gadu par Starptautisko veselības un aprūpes darbinieku gadu (YHCW), atzīstot centienus nodrošināt aprūpi laikā un neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, tas  ir izaicinājums veselības aprūpes sistēmai pasaulē.

Veselības un aprūpes darbinieki ir tie, kas nodarbojas ar veselības pakalpojumiem, sabiedrības veselību un ar to saistītajām jomām, kā arī tos, kas sniedz atbalstu šīm aktivitātēm. Šajā daudzveidīgajā darbinieku kategorijā ietilpst tādi veselības aprūpes speciālisti kā ārsti, medmāsas, vecmātes, farmaceiti un fizioterapeiti, bet arī sabiedrotie veselības aprūpes speciālisti, piemēram, garīgās veselības darbinieki, sociālās aprūpes darbinieki, arodveselības darbinieki, radiologi, laboratorijas darbinieki un citi.

73. Pasaules veselības asamblejas laikā dalībvalstis runāja par veselības un aprūpes darbinieku kritisko lomu indivīdu un kopienu veselības un labklājības nodrošināšanā. Dalībvalstis uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija ir parādījusi, kāpēc visiem veselības aprūpes un aprūpes darbiniekiem ir izšķiroša nozīme ārkārtas situācijās, kā arī veselības sistēmai kopumā.