Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem

13. martā mūžībā devies pētnieks un docents, sabiedriskais darbinieks Ainārs Dimants. Rīgas Stradiņa universitātē viņš strādāja kopš 2013. gada.

Sociālo zinātņu fakultātes docētāja prof. Anda Rožukalne atceras kolēģi A. Dimantu kā vitālu, ļoti erudītu personību.

im_ainars_dimants_sq.png

“Skumji, ka būs jāatsakās no daudziem plāniem, kas mums bija padomā, lai īstenotu tos pēc cerētās atveseļošanās. Aināram bija demokrātiskās vērtības, erudīcija, zināšanu bagāža, humors un ļoti dziļa attieksme pret mediju procesiem, un arī cilvēcīgā attieksme bija apbrīnojama! Viņš bija pilns ideju, darbojās starptautiskā līmenī. Viņš bija ļoti spilgta personība. Gan vadot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), gan vēlāk Ainārs Dimants prata aizstāvēt brīvus un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus. Drosmīgs! Viņš ne tikai runāja, ko varētu īstenot, bet pats rīkojās, sniedzot milzīgu ieguldījumu mediju pētniecībā.

Aiz Aināra Dimanta paliks arī nozīmīgās grāmatas Pašcenzūra pret paškontroli Latvijas presē un Latvijas prese 200 gados: no "Latviešu Avīzēm" līdz digitālo mediju laikmetam. Viņš prata sniegt plašu skatījumu par mediju pasaules attīstību.

Kad Ainārs ienāca telpā, viņš piesaistīja uzmanību tā, ka visi pievērsās stāstītajam, bija skaļu balsi un lielisku humoru.

Ziņa par viņa aiziešanu mūžībā ir negaidīta – domājām, ka viņš atveseļosies…”

A. Dimants bija pazīstams latviešu žurnālists un mediju pētnieks, valsts un sabiedriskais darbinieks. Bijis laikraksta Diena žurnālists un komentētājs, LTV raidījuma Globuss vadītājs, Lauku Avīzes galvenā redaktora vietnieks, žurnāla Akadēmiskā Dzīve galvenais redaktors. Bijis NEPLP priekšsēdētājs, vairāku zinātnisku publikāciju autors, sabiedriski aktīvs.

A. Dimants ieguva Dr. phil. grādu Berlīnes Brīvajā universitātē.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Aināra Dimanta ģimenei, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu mūžībā pavadot.