Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem

Šā gada 13. februārī 83 gadu vecumā mūžībā devies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Goda doktors Pauls Leiniki (Pauli Leinikki), kurš dzimis 1941. gada 18. septembrī.

Somijas emeritētais profesors P. Leiniki bija Tamperes Universitātes un Helsinku Universitātes mācībspēks un pasaulē zināms pētnieks, kura vadītajās laboratorijās savulaik izglītojušies RSU docētāji. Vairāk nekā 140 zinātnisko rakstu autors, no kuriem daļa ir vispāratzīti izgudrojumi virusoloģijā.

Pagājušā gadsimta 80. gados P. Leiniki vadīja HIV laboratoriju un Somijas Sabiedrības veselības institūta Infekcijas slimību epidemioloģijas nodaļu. P. Leiniki bija viens no pirmajiem HIV pētniekiem Somijā un aktīvi piedalījās cīņā pret AIDS epidēmiju ne tikai Somijā, bet arī Baltijas valstīs, Polijā u. c. Viņš vairākkārt Latvijā organizējis seminārus un simpozijus par AIDS. 

90. gados viņš bija Eiropas Infektoloģijas centra līdzdibinātājs un vadīja sarunas par Eiropas Savienības AIDS programmām. Profesors bija eksperts un pārraudzīja vairāku epidēmiju apkarošanas pasākumus.

Plašāka informācija (angļu valodā)

Izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei, piederīgajiem un visiem, kam bijusi sadarbība ar profesoru.