Pārlekt uz galveno saturu
Pētniecība
Ziņas

Šogad Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) izstādē Riga Food 2017, kas norisinās no 6. līdz 9. septembrim Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, apmeklētājus iepazīstinās ar uztura piramīdu, par kuru ir dzirdējis ikviens, bet jautājums – cik daudzi no mums ikdienā ievēro šos pareiza uztura ieteikumus?

RSU_Riga_Food-kubs.jpg

Stendā piedāvātā piramīda, kas sastāvēs no reāliem ikdienā lietojamiem pārtikas produktiem, veidota ar mērķi likt saprast, kas un kādā daudzumā jāiekļauj uzturā. Apmeklētājiem tiks piedāvātas konsultācijas pie topošajiem uztura speciālistiem no RSU Sporta un uztura katedras, kuri sniegs praktiskus padomus par veselīgiem šo produktu pagatavošanas veidiem. Uztura speciālisti pastāstīs, cik liela ir "viena porcija" konkrētā produkta, bet RSU absolventu veidotais veselīga uztura šķīvis OnPlate šo ideju papildinās. Veselīgs uzturs ir daudzveidīgs, sabalansēts un nenoliedz nevienu pārtikas produktu grupu, tomēr jautājums ir par patērēšanas daudzumu un biežumu. Pašiem mazākajiem izstādes apmeklētājiem būs iespēja izkrāsot savu veselīgā uztura šķīvi.

Savukārt Bioķīmijas laboratorijas pārstāvji pastāstīs par jaunākajiem pētījumu rezultātiem, kas saistīti ar antioksidatīvās kapacitātes noteikšanu pārtikā. Par kopējo RSU piedāvājumu varēs saņemt konsultāciju no Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta pārstāvjiem.

RSU stenda atrašanās vieta: zālē Nr. 2, stends Inovācija – pārtikai.

Izstādes norises laiks

  • 6. septembrī plkst. 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)
  • 7. – 8. septembrī plkst. 10.00–19.00
  • 9. septembrī plkst. 10.00–17.00