Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Dagnija
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Čehija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

 Individuāli, saskaņojot ar MF dekanātu.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Ļoti iepriecināja tas, ka studijas Medicīnas fakultātē notika klātienē (bijām vienīgā fakultāte, kur tas bija atļauts, jo studentus lūdza arī palīdzēt darbā slimnīcā un COVID testēšanas un vakcinācijas punktos).

Eksāmeni notiek mutiski, tie ir grūti, bet ir liels gandarījums par to nokārtošanu. Redzēju daudz operāciju (mugurkaula, ginekoloģiskās, artroskopijas, smadzeņu audzēja izņemšanu, u.c.), man ļāva arī asistēt operācijās, kas man ļoti patika. Bija iespēja pavadīt nakti slimnīcā, dzemdību nodaļā, izmeklējot grūtnieces, kurām radušies sarežģījumi beidzamajos grūtniecības mēnešos, pieredzēju arī dzemdības. Lieliska pieredze!

Attēlā: Pēc pēdējā eksāmena

erasmus_2021_dagnija_3.png

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Apstākļi bija ļoti labi. Ja izvēlas kojas, kurās mitinās lielākā daļa Erasmus studentu, jārēķinās ar lielu troksni. Tomēr ir iespējams izvēlēties arī citas kojas vai īrēt istabu kādā dzīvoklī.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija sedza aptuveni 70% izdevumu.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ir vērts izvēlēties Čehiju kā apmaiņas galamērķi medicīnas studijās, ārsti ir ļoti atsaucīgi, cilvēki ir draudzīgi noskaņoti, tur iespējams iegūt labu pieredzi gan studiju, gan prakses ziņā. Pati Čehija ir skaista un no turienes ir ērti nokļūt arī citos galamērķos.

Ir, protams, arī daži apgrūtinājumi, piemēram, bieži vien Erasmus studenti nav informēti pietiekami labi, kur ir pārģērbšanās telpas, sākumā grūti atrast un orientēties slimnīcu korpusos. Tomēr ar laiku pie tā pierod un iemācās atrast kādu no jaunajiem kursa biedriem, kam pajautāt par studiju niansēm. 

erasmus_2021_dagnija_2.png

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Noteikti tas, ka pirmo reizi asistēju operācijā un redzēju bērniņu nākšanu pasaulē. Vēlas naktis universitātes bibliotēkā un gandarījums par labi nokārtotu eksāmenu. Un, protams, skaistās un kalnainās Palava un Aršpach – vienas no daudzajām Čehijas pērlēm.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Grūtības ir foršas, un tās mūs padara stiprākus un dzīvi - interesantāku. Kā arī, jābūt pietiekami entuziastiskam, jo tad arī paveras daudz iespēju.