Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem
Skolēniem
Skolotājiem

Novembrī un decembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Karjeras centrā noritēs virkne bezmaksas lekciju, kurās gan augstskolas studenti un darbinieki, gan citi interesenti aicināti izzināt tādas tēmas kā laika plānošana, prokrastinācijas novēršana, produktivitātes veicināšana, neirozinātnes iespējas atmiņas uzlabošanai un efektīvām studijām. Pirmais būs lekciju cikls Katrs pats sava laika kalējs – laika plānošanas prasmes produktīvākai dzīvei, kuram starts tiks dots jau trešdien, 10. novembrī.

“Ikvienam ir zināma sajūta, ka diennaktī ir vismaz pāris stundu par maz, lai paspētu visu, kas ieplānots,” saka RSU Karjeras centra karjeras izaugsmes veicinātāja jeb koučs Andra Strautiņa, kura vadīs minēto lekciju ciklu. Andra ieradusi motivēt izcilībai dažādas auditorijas, gan iepriekš strādājot RSU biznesa inkubatorā B-Space, gan izveidojot grāmatu bērniem Tu vari!, kas palīdz iepazīt un attīstīt savas spējas, lai tās izmantotu sapņu un mērķu sasniegšanā.

Andras vadītajā ciklā paredzētas trīs lekcijas. Trešdien, 10. novembrī, plkst. 16.00 lekcijā Laika plānošanas prasme produktivitātei varēs izzināt laika plānošanu kā būtisku prasmi ikvienam – sākot ar skolēniem un studentiem un beidzot ar profesionāļiem karjeras pilnbriedā. Otrā personīgās produktivitātes celšanai veltītā cikla lekcija Prokrastinācija un laika zagļi noritēs 24. novembrī plkst. 16.00, un tajā tiks identificēti ikdienas traucēkļi, kas liedz produktīvi darboties un sabotē mūsu mērķus. Cikla noslēgumā lekcijā Metodes, kā būt produktīvākam 8. decembrī plkst. 16.00 varēs apgūt vienkāršus un ikdienā izmantojamus rīkus, kas uzlabos produktivitāti un vairos apmierinātību ar studijām, karjeru un dzīvi kopumā.

Savukārt neirozinātnes devumam atmiņas uzlabošanai un efektīvām mācīšanās metodēm lekcijā Manas smadzenes – sabiedrotais veiksmīgām studijām 1. decembrī plkst. 16.00 pievērsīsies kognitīvās neirozinātnes eksperte Agnese Ušacka, kura neirozinātni studējusi Londonas Universitātes Goldsmita koledžā (Goldsmiths, University of London). Šī lekcija būs vērtīga gan skolēniem un studentiem eksāmenu laikā, gan ikvienam, kuram ikdienā jāpatur prātā daudz informācijas. Lekcijā tuvplānā tiks skatīta cilvēka atmiņa un tās veidi, iedziļinoties tajā, kā cilvēks spēj iemācīties ko jaunu smadzeņu šūnu līmenī. Tiks vērtēta motivācijas un uzmanības nozīme no bioķīmiskas perspektīvas, un tiks sniegti ieteikumi un metodes, kā visefektīvāk mācīties un atcerēties.

RSU Karjeras centrs ne tikai konsultē RSU esošos, bijušos un topošos studentus, bet arī veido tematiskus pasākumus plašam interesentu lokam. Piemēram, gada sākumā supervīzijas maģistranti sadarbībā ar Karjeras centru sniedza konsultācijas pandēmijā nogurdinātajiem mediķiem un pedagogiem – profesionāļiem, kas īpaši pakļauti izdegšanas riskam.

“Cilvēks ir viens veselums, un tikai emocionāli stabils un līdzsvarots students un darbinieks slimo retāk un sasniedz vairāk,”

uzsver RSU Karjeras centra vadītāja Baiba Prauliņa, kuras komanda izveidojusi profesionālu atbalsta sistēmu ar grupu un individuālajām nodarbībām, psiholoģiskā atbalsta konsultācijām, koučinga sesijām, lekcijām, semināriem un nodarbībām, kas spēj uzlabot dalībnieku produktivitāti un sniedz atbalstu ar karjeru un līdzsvarotu ikdienu saistītās jomās.

Vairāk par Karjeras centra piedāvājumu lasāms RSU mājaslapā vai Facebook www.facebook.com/RSUStudentuserviss.