Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Anna
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Vācija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Notika diezgan saspringi, viss bija nezināms un vēl arī citā valodā. Nekad pirms tam nebiju domājusi par kredītpunktiem vai ECTS punktiem, nebiju nekad izjutusi, ko nozīmē sagatavot mācību procesu. Bet ar abu valstu Erasmus biroju palīdzību viss tika noorganizēts kā nākas.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācības šeit mani noteikti pārsteidza, jo tās no sākuma šķita pilnīgi savādākas nekā RSU. Ar laiku es tās sāku izprast, izprast kā viņi mācās un iemācās vielu tikpat labi kā mēs Rīgā. Noteikti jāatzīmē, ka studijas nebija tik saspringtas cik RSU, bija daudz vairāk brīvā laika. No sākuma vispār nesapratu, ko viņi ar šo daudzumu brīvā laika dara. Bet nu šis periods nebija ilgs, drīzumā atradās ko darīt, gan pašmācības, gan draugi, hobiji, pulciņi un ceļošana. Vēl atšķirīga arī noteikti ir valodas atšķirība, tas noteikti bija daudz lielāks izaicinājums nekā man no sākuma šķita- mācīties svešvalodā, bet arī pie tā pierod. Atskatoties tas sniedz arī lielu gandarījumu par paveikto! Univesitāte šeit piedāvā ļoti daudz vai nu bezmaksas vai par mazu samaksu interešu pulciņus (galvenais ir pagūt laikā pieteikties!).

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju kopmītnēs, dzīvoklītis astoņiem cilvēkiem, ar kopīgu vannas istabu un virtuvi. Katram bija sava personīgā istabiņa ar nodalītu skapi un izlietni, ļoti praktiski. Nedaudz pārsteidza tas, ka katram bija savs personīgais internets 70 GB apjomā, un savienojums ar datoru drīkstēja notikt tikai caur kabeli.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

 Es teiktu, ka piešķirtā stipendija ir milzīgs atbalsts! Tā noteikti palīdzēja segt īri, visus transfērus, kā arī Vācijas birokrātijas izmaksas (semestra iemaksas, drošības naudas, un vienkārši maksas par pakalpojumu sniegšanu). Bet paļauties tikai un vienīgi uz piešķirto stipendiju nevajadzētu, jāizprot cilvēciskās vēlmes- aiziet jauki paēst ar draugiem, paceļot, iegādāties sev ko jauku, arī piedalīties dažādos kultūras pasākumos, kaut vai paņemt kafiju starp lekcijām. Pie tam ievācoties kopmītnēs jāsaprot ka tur arī nav pamatvajadzīgo lietu.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Visas kopmītnes ir patālu no centra, bet visas distances šeit ir pieveicamas ar kājām. Bet, ja labi pameklē pirms ierasties šeit var atrast "dalītos dzīvokļus" centrā, par pieņemamām cenām. Bet ir noteikti jāsaka, ka dzīvošanai kopmītnēs ir savi plusi, jo te ir daudzi internacionāli studenti un bez pasēdēšanām kopā neiztikt. Autobusu savienojumi nav tie paši labākie, tā kā velosipēda iegāde arī būtu laba opcija. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Tādu ir ļoti daudz! Bet noteikti vēlas vakara pasēdēšanas pie tējas ar dažnedažādākajiem studentiem, ir ļoti labas atmiņas, daloties pieredzē par katru sīkumu, saprotot cik ļoti mēs visi esam līdzīgi! Noteikti pāris ceļojumi palika atmiņā, lēto aviobiļešu dēļ un Internacionālās Frankfurtes lidostas tuvuma dēļ paguvu aizbraukt uz Barselonu, noteikti viens no jaukākajiem ceļojumiem! Grupu ceļojumi pa Hesseni, sīkie pārpratumi atbraucot, kas toreiz lika pat sadusmoties, tagad liek pasmaidīt!

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Vērtīgākais ko esmu sapratusi ir tas ka tavas viskvēlākās vēlmes slēpjas aiz vislielākajām bailēm un neērtībām.