Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Ilze
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plānu bija jāsagatavo pašam, vispirms sameklējot apmaiņas universitātes (Innsbrukas) piedāvātos kursus. Sev vajadzīgos priekšmetus no piedāvātajiem bija jāieraksta Learning Agreement. Svarīgi, lai izvēlētie kursi kopumā sastāda 60 ECTS kredītpunktus. Pēc Learning Agreement sastādīšanas norisinājās tikšanās ar Medicīnas Fakultātes dekānu, kas šo dokumentu vai nu apstiprina, vai arī norāda uz to, ko vēl vajadzētu palabot. Pēc attiecīgajām korekcijām Learning Agreement elektroniski tiek nosūtīts apmaiņas universitātei, kur ar parakstu tiek apstiprināts.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process tiek organizēts tāpat kā Latvijā – ir lekcijas un ir praktiskās nodarbības, taču, ilgums un saturs ir atšķirīgs. Lekcijas tiek organizētas katrā priekšmetā  45min ilgumā, kam seko 15 min pauze un atkal nākamās lekcijas turpinājums. Lekcijas ir ļoti informatīvas. Praktisko nodarbību skaits ir ievērojami mazāks, tomēr tās, kas ir, ir ļoti saplānotas un piepildītas ar praktiskām, praksē noderošām manipulācijām. Teorija praktiskajās nodarbībās tiek apspriesta minimāli.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīves kvalitātes līmenis ir daudz augstāks kā Latvijā, līdz ar to dzīvošanas apstākļi bija ļoti labi. 
Īrēju vienu istabu divistabu dzīvoklī, līdz ar to bija pašai sava virtuve, vannas istaba un kolosāla dzīvokļa biedrene.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Dzīvošanas izmaksu segšanai stipendija bija pietiekama, bet esot ārzemēs, gribās paceļot, apmeklēt pasākumus kopā ar citiem studentiem, līdz ar to, šīm aktivitātēm vienmēr ir nepieciešams papildu finansējums. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Pēc iespējas mazāk sēdēt mājās un izbaudīt ne tikai studiju procesu, bet arī ārpusskolas aktivitātes, jo Innsbruka atrodas ļoti labā lokācijā, līdz ar to ir daudz aktīvu brīvā laika pavadīšanas opciju. Atliek tikai tās visas apzināt un pēc iespējas izmantot, jo tas ir ekskluzīvi! Tiešām! 
Noderēs arī slēpošanas jaka, bikses un kalnu slēpju pāris.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Austrija ir pazīstama ar slēpošanas kūrortiem, līdz ar to, kā beidzās nodarbība – uz kalnu! Par to biju sajūsmā, jo kalni tur ir pilnīgi savādāki kā šeit  Tas šķita un joprojām šķiet neticami. Kā arī gada beigās pamēģinājām kāpšanu klintī (via ferrata). Atmiņu un piedzīvojumu ir neskaitāmi daudz.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Bieži vien mēs paši sev prātā radām šķēršļus, nospraužam robežas. Esot ārzemēs daudzas no šīm robežām nācās pārkāpt. Šis gads ļāva iepazīt no jauna pašai sevi. 
Izkāpt no savas komforta zonas ir grūti, bet kad tas tiek izdarīts, paveras cita pasaule.