Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Marija
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Radoši, man deva iespēju pašai koordinēt studiju plānu.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Sakot ar 5. kursu MF studentiem ir bloku sistēma. Viens priekšmets ilgst ne vairāk par 8 dienām, pēc plāna ~6 stundas dienā + lekcija katru dienu. Eksāmeni 5. kursam ir pēc katra bloka, starp blokiem ir 1-14 dienas, kad var nodod eksāmenus.


1.-4. kursam ir tāda pati sistēma, kā RSU 1.-3. kursam.


MF 6. kursam valsts eksāmens ir sadalīts 4 eksāmenos (ķirurģija, ginekoloģija un dzemdniecība, iekšējas slimības, vides medicīna), starp kuriem ir 2-3 mēneši. Abi semestri ir tikai praktiskie un praksi var iziet jebkurā valstī, atbraucot uz universitāti lai nodod eksāmenus. 
 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju kopmītnē. Ir 2 veida istabas - 4 cilvēkiem un 2 cilvēkiem. Istaba uz 4. cilvēkiem ir ļoti liela, ar atsevišķu vannas istabu citā koridori ~70 Eur mēnesī. Istaba uz 2 cilvēkiem ir mazāka ar kopējo vannas istabu uz 2 istabām (izskatās kā iekšējais koridors starp 2 istabām) ~110 Eur un ~150 Eur mēnesī, ja dzīvo viens. Ir wi-fi un klusums.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā, stipendija priekš Čehijas bija adekvāta.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Pilsēta ir neliela, bet tikai 1 stundu attālumā līdz Prāgai un Vācijas robežai, ļoti ērti ceļot (ar student agency). Pilsenā ir labs un neliels zooparks kopā ar botānisko dārzu, kur labāk iet vai rudenī, vai pavasarī. Apmeklējiet Pilsner beer factory. Labākie hamburgeri ir Delish kafē, labākie bāri - Rock cafe, Archa, Andel, ērtāka banka Equa bank, Vodafon labāk ņemt priekšapmaksas karti.
Pilsenā gandrīz neviens nerunā angliski, daži runā vāciski un ļoti reti krieviski.
Gandrīz visi veikali strādā līdz plkst. 18:00, pārtikas veikali līdz plkst. 20:00 un lielveikals Kaufland līdz plkst. 21:00, daži mazi veikali centrā līdz plkst. 23:00. Svētdien gandrīz visi veikali ir slēgti. 
Cilvēki ir diezgan atvērti, ja viņi Jūs sapratīs, vienmēr palīdzēs.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Grūti pateikt kura bija visjaukākā atmiņa. Vienu reizi es piektdienas vakarā pateicu saviem draugiem ka gribētu aizbraukt uz Austriju, jo nekad tur nebiju bijusi un sestdienas no rīta viņi atbrauca pie manis un aizveda mani divu dienu ekskursijā uz Austriju. Bija fantastiski.