Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Valērijs
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Polija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Varšavas Medicīnas universitāte laicīgi atsūta visu informāciju un visas instrukcijas, kas ir nepieciešamas individuālā plāna sagatavošanā. Laba iespēja ir studentiem izvēlēties priekšmetu konkrētajā datumā. Arī svarīgs fakts bija, ja radās jebkādas problēmas ar plāna sagatavošanu, tad droši varēja jautāt universitātes koordinatoriem palīdzību un sagaidīt ātru un precīzu atbildi.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Sākot no 3. studiju gada, studentiem sākās "ciklu sistēma". Par katru teorētisko vai praktisko cikla tematu ir atbildīgs atsevišķs ārsts vai profesors. Parasti mācību diena sākās ar 45-90 minūšu lekciju, pēc kuras seko praktiskās nodarbības par noklausīto lekciju. Dažreiz pēc šīs praktiskās nodarbības, sekoja cita lekcija, kuras tēma netika apskatīta praktiskajā nodarbībā. Šīs lekcijas ir vairāk informatīvas un teorētiskās. Man ļoti iepatikās šī sistēma, jo dienas laikā studentiem ir iespēja iemācīties teoriju un arī redzēt un praktizēt attiecīgo mācību vielu. Ārsti un profesori ir arī maksimāli ieinteresēti parādīt un pastāstīt par savu tēmu.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju Varšavas centrā, ārvalstu studentu kopmītnēs, divvietīgajā istabā ar savu virtuvi un vannas istabu. Kopmītnēs arī bija kopīgā virtuve, vieta veļas mazgāšanai, atpūtas un mācību telpas, trenažieru zāle. Sabiedriskais transports no kopmītnēm kursē tieši uz universitātes galveno ēku un vairākām slimnīcām.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Noteikti pietiekama. Protams, tas ir atkarīgs no paša studenta vajadzībām. Laba ziņa ir tāda, ka ar studenta apliecību, ko izsniedz universitāte, var saņemt lielas atlaides, piemēram 70% sabiedriskajam transportam un dažās citās vietās, piemēram pat muzejos ir bezmaksas ieeja. Polijā studentus ļoti ciena un atbalsta.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Viennozīmīgi iesaku braukt uz Poliju visiem studentiem, kas vēlās izbaudīt īsto studentu dzīvi. Varšava ir tiešām studentu pilsēta, kuru noteikti katrs students izbaudīs. Nedzirdēju nevienu sliktu atziņu par ERASMUS+ apmaiņas programmu Varšavā. ERASMUS laikā daudzi student nedodas mājās brīvlaikā, bet ceļo. Tā kā Varšavā ir divas lidostas un reisi ir uz visām Eiropas pusēm, var atrast unikālu iespēju apmeklēt vietas, kuras no Rīgas ir grūti  vai dārgi sasniedzamas.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Iepazīšanās ar cilvēkiem ne tikai no Eiropas, bet arī no citām pasaules valstīm. ERASMUS+ apmaiņas programma dod unikālu iespēju satikt dažādus cilvēkus un iepazīties tuvāk ar viņu kultūru.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Laika plānošana, valodas barjeras pārvarēšana, jaunu iespēju izmantošana.