Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Sindija
Studiju gads
3. kurss
Valsts
Bulgārija
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Kursu izvēle notika īsi pirms došanās mobilitātē, kā arī kursus bija iespējams mainīt pirmajā studiju nedēļā. Kursus bija iespējams izvēlēties pašai- bija liels klāsts piedāvājuma, no dažādām sfērām.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Universitāte funkcionē pēc "American" stila. Pirmkārt, kursus bija iespēja izvēlēties pašai, kā arī bija iespējams apgūt dažādu sfēru kursus. Otrkārt, universitātē ir tikai lekcijas. Tas nozīmē, ka nebija obligāti jāpiedalās diskusijās, par to atsevišķu vērtējumu pasniedzēji nelika. Treškārt, bija daudz mazāk rakstu darbi. Bija priekšmets, kura ietvaros vienīgais uzdevums bija izveidot prezentāciju- šis uzdevums arī nebija obligāts. Vidēji citos kursos bija jāuzraksta 1-2 esejas. Savukārt īpašu uzmanību pasniedzēji pievērš lasīšanai- ir liela apjoma lasāmvielas uz katru lekciju, kas saturiski tiek arī pārbaudīts ar "pop quizzes", kas tādējādi arī tiek vērtēts. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Apstākļi bija bija labi, universitātes nodrošinātās studentu mājas atrodas labā un drošā rajonā.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā. Dzīvošana par istabiņu bija jāsamaksā jau pirms braukšanas, kas bija aptuveni 700 dolāri par mobilitātes periodu. Sadzīve Bulgārijā ir lēta, tajā skaitā pārtika. Protams, ja ir vēlme ceļot, piešķirtā stipendija nepietiks.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Rūpīgi izvēlēties kursus, kuras vēlas apgūt, jo katrs kurss atbilst konkrētam līmenim. Kursus izvēlēties ir ieteicams pirms došanās, jo nedēļā, kad kursus būs iespējams mainīt, radīsies situācija, ka tie jau būs pilni, tādējādi beigās var gadīties, ka ir jāapgūst cits kurss, kurš neinteresē. Attiecībā uz sadzīvi, neiesaku ņemt sadzīviskas lietas, jo valsts ir lēta un pilsētā ir vairāki veikali, kur visu ir iespējams iegādāties.

American university in Bulgaria personāls ir ļoti atsaucīgs un pretimnākošs, it sevišķi Erasmus studentu koordinatore. Man bija radusies situācija, ka mans personas dokuments palika pie maniem vecākiem, kamēr viņi mani apciemoja, un nakts vidū universitāte noorganizēja, ka es tieku aizvesta uz Sofiju (galvaspilsētu), lai savu dokumentu dabūtu atpakaļ. Tāpat universitāte organizē dažādus pasākumus un aktivitātes.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Dažādu kultūru iepazīšana, jaunu draugu iegūšana un ceļošana. Ņemot vērā, ka universitāte ir Amerikāņu, tajā studē daudzi studenti no Amerikas, tāpat no vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm un Bulgārijas kaimiņvalstīm. Universitāte atrodas labā lokācijā- nepilnu 2 stundu braucienā no galvaspilsētas, kā arī atrodas ļoti tuvu Grieķijai.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Esot mobilitātē, ir jābūt patstāvīgam- katrs lēmums ir jāpieņem pašam, kā arī ir pašam viss jāplāno.