Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Santa
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Vācija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Dekanātā saņēmu oficiālo kursu sarakstu, kas ir jāiziet. Apmaiņas universitātes mājas lapā atradu pieejamos kursus un veidoju iespējamo plānu. Ļoti daudz sanāca konsultēties ar prof. Bahu, kas tajā laikā bija apmaiņas vadītājs no RSU puses. Kopumā izdevās salikt ap 85% no nepieciešamajiem kursiem.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Lielākā atšķirība, bija ka arī klīniskajos gados ir ļoti daudz lekcijas, bet salīdzinot ar RSU sagatavotas ļoti kvalitatīvi. Bieži tika pieaicināti pacienti un profesori vienmēr centās ar studentiem veidot diskusiju, ne tikai vienkārši klausīties, bet arī iedziļināties un domāt līdzi. Ļoti patika interdisciplinārā pieeja, kad vienu lekcijas tēmu lasīja pasniedzēji no dažādām specialitātēm un kā katrs šo tēmu interpretē. Un kad bija praktiskās nodarbības, tiešām visu nodarbības laiku mazās grupās darbojāmies un tā sanāca apgūt daudzas manipulācijas, kas mūsu programmā nav paredzētas.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Kopumā ļoti labi, dzīvoju universitātes kopmītnē. Cena arī bija ļoti pieņemama.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Domāju, ka kopumā būtu bijusi pietiekama, ja neskaitītu semestru reģistrēšanās maksu, kas kopā sanāca gandrīz 600 eiro, un ceļošanas izdevumi arī sanāca lieli, īpaši Ziemassvētkos un Lieldienās. Tāpēc pēdējiem 2 mēnešiem vajadzēja izlīdzēties ar saviem līdzekļiem.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Noteikti iesaku doties, ļoti skaista pilsēta un ir iespējas ļoti lēti apceļot blakus esošās valstis. Studiju programma ir sastādīta ļoti labā līmenī, sanāk daudz darboties praktiski. Noteikti iesaku pirms apmaiņas papildus apgūt vācu valodu. Sākumā ir sarežģīti, kā arī ļoti jāplāno savs grafiks, jo tur biju vairākos studiju gados reizē.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Novembra beigās gandrīz visi apmaiņas studenti devāmies uz nedēļas nogali uz Prāgu, kas bija tikai 2 stundu attālumā. Kā arī iepazītie cilvēki un jaunie draugi, ar kuriem noteikti tiksimies arī nākotnē.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Tas vai apmaiņa izdosies ir atkarīgs no katra paša. Cik atvērts un gatavs esi jaunai pieredzei un cilvēkiem. Apmaiņa prasa lielu drosmi, lai iejustos jaunā vidē un mācītos svešvalodā.