Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Aleksandra
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Nīderlande
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāna sagatavošana notika ātri un viegli. Universitātes mājaslapā bija pieejams kursu apraksts, no kura bija iespējams izvēlēties kursus. Pieteikums kursiem notika īsi pirms došanas mobilitātē. Turklāt kursus bija iespējams mainīt pirmajā studiju nedēļā. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Tāpat kā RSU, Hāgas universitātē studiju semestri tiek sadalīti blokos, lai nebūtu jāapgūst pārāk daudz kursu vienlaicīgi. Atšķirīgais ir tajā, ka ir daudz mazāk rakstisko darbu un kopumā kursa apguves laikā nav nekādu pārbaudes darbu. Atzīme par apgūto kursu sastāv no individuālā projekta un/vai eksāmena. Nodarbības ir ļoti interaktīvas un brīvas. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Esmu palikusi universitātes piedāvātajā studentu dzīvoklī un esmu pilnīgi apmierināta. Man bija sava istaba, savukārt, virtuvi un vannas istabu dalīju ar trim dzīvokļa biedriem. Studentu dzīvoklis atrodas 5 minūšu attālumā no universitātes. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendijas pietika, lai apmaksātu dzīvokli un nedaudz palika pāri kā kabatas nauda. Taču nevaru pateikt, ka stipendijas pietiek visām izmaksām. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Viens no svarīgākajiem jautājumiem, kam jāpievērš uzmanība, ir cenas un dzīves dārdzībā. Turklāt ir laicīgi jāsāk meklēt dzīvesvieta. Taču kopumā noteikti ieteiktu aizbraukt uz Hāgu.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Ja kāds vēl šaubas doties Erasmus+ apmaiņas programmā, varu uzreiz teikt, ka nav ne no kā jābaidās, vajag vienkārši braukt, jo tas būs jūsu labākais piedzīvotais laiks mūžā. Ir iespējams iepazīties ar jauniem cilvēkiem no dažādām valstīm. Turklāt ir iespējams iepazīt jaunu kultūru un aizbraukt uz kaimiņvalstīm.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Ceļot un satikt cilvēkus no atšķirīgam kultūrām ir neaizmirstama pieredze, kas turklāt spēj mainīt skatījumu uz dzīvi.