Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Alise
Studiju gads
Absolvente
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Absolventu prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Izvēlējos valsti un reģionu, kurā vēlos iziet praksi, un meklēju potenciālās slimnīcas. Rakstīju uz slimnīcu mājaslapās norādīto kontaktinformāciju ar jautājumu par iespēju iziet praksi pediatrijas nodaļā konkrētajā klīnikā, līdz saņēmu apstiprinošu atbildi.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Prakses uzdevumi bija iesaistīties ārstu darba ikdienā. Katrs rīts sākās ar kopēju apspriedi plkst. 8:00, kurā tika nodota informācija par nodaļā esošajiem pacientiem. Tālāk kopā ar kādu no nodaļas ārstiem devos vizītē pa palātām. Apspriedām pacientu stāvokli, izmaiņas terapijā un prognozi. Pēc vizītes varēja izvēlēties, vai doties uz uzņemšanu vai darīt nepieciešamos darbus nodaļā, t.i., pacientu izmeklējumus, medicīniskos testus, rakstīt pacientu slimības gaitas aprakstu utt. 12:30 visi kopīgi devāmies pusdienās, 13:00 atkārtoti tika apspriesta visa aktuālā pacientu informācija un tad turpināti iesāktie darbi. Darba diena oficiāli beidzās plkst. 16:30, bet bieži varēja doties mājās jau ātrāk, ja nodaļās bija maz pacientu vai visi nepieciešamie darbi bija paveikti.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Īrēju jauku istabu ar skatu uz kalniem. Mēnesī maksāju 500 EUR. Īres maksā bija iekļauta personīgā WC, duša, ledusskapis, bet ne virtuve. Jārēķinās, kā vidējā īres maksa par istabu ir ap 700 EUR mēnesī, jo Dornbirna ir kūrortpilsēta. Ja vēlas dzīvot slimnīcas kopmītnēs, kurās mēneša maksa ir tikai 100 – 150 EUR, tad jāpiesakās jau vismaz gadu iepriekš!

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Diemžēl, nē. Ar stipendiju pietika istabas īrei un pusdienām slimnīcā, bet pārējo dzīvošanas izmaksu segšanai vajadzēja ieguldīt arī savus līdzekļus.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Dornbirna ir neliela un mierīga, bet tajā pašā laikā ļoti skaista un sapņaina pilsētiņa. Iesaku pirms braukšanas uz turieni nopirkt haikinga apavus, jo tuvākajā apkārtnē ir daudz skaistu kalnu. Vasarā ir iespēja braukt uz Bregenzu vai Lindau un nopeldēties Bodensee. Noteikti jārēķinās ar papildus izdevumiem ceļošanai, jo no Dornbirnas ir iespējams stundas, divu ietvaros aizbraukt ne tikai uz kādu citu Austrijas pilsētu, bet arī uz Vāciju, Šveici un Lihtenšteinu. Vienmēr var izvēlēties braukt ar vilcienu, autobusu vai Flixbusu. Iespēju ir daudz!

 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Man Erasmus+ apmaiņas ietvaros ļoti paveicās ar laiku – vairākums dienu bija siltas un saulainas, ko nevarēja neizmantot! Viens no skaistākajiem pārgājieniem bija kopā ar draugu uz Hohe Kugel. Cēlāmies agri, pabrokastojām, aizbraucām ar vilcienu uz Hohenems un sākām iet. Kāpiens ir diezgan ilgs, bet tas noteikti ir tā vērts. Pastaiga pa kalnu kori un 3600 skats uz alpiem ir elpu aizraujošs! Atpakaļceļā Ebnitā iegājām mīlīgā privātā kafejnīcā kopā ar vēl citiem nedaudz nosalušiem haikotājiem iedzert Glühmost, pirms ar pēdējo autobusu devāmies uz Dornbirnu.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Latvija ir visjaukākā vieta pasaulē – par to nav šaubu. Tomēr iespēju ceļot, mesties piedzīvojumos, gūt jaunus iespaidus, pieredzi un draugus nedrīkst neizmantot! Viegli jau nekad nebūs, bet tas nav iemesls baidīties sevi pilnveidot.