Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Alise
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Sazinājos ar Erasmus koordinatori Insbrukā, no kuras saņēmu piedāvāto kursu sarakstu un saiti internetā, kur iespējams iepazīties ar kursu aprakstiem. Piemeklēju RSU programmai atbilstošus kursus un saskaņoju šo plānu ar abām universitātēm.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Katram studiju priekšmetam fiziski ir atvēlētas mazāk nodarbību kā RSU, taču tās ir ļoti labi izplānotas un tiešām vērstas uz praktisko iemaņu iegūšanu. Nodarbībās tiek mazāk uzmanības pievērsts teorijai, jo to studenti apgūst paši, gatavojoties eksāmeniem, tādējādi tiek iegūts laiks, lai darbotos praktiski. Studentu grupas arī ir mazākas (visbiežāk 2-6 cilvēki). 
Piemēram, anestezioloģijas ciklā katrs students tika piesaistīts vienam ārstam, ar kuru attiecīgi tika aizvadīta 1-2 operācijas dienā, piedaloties procesā no pacienta pirmsoperācijas sagatavošanas līdz nogādāšanai atpakaļ nodaļā. Un visā šajā laikā ārsts/pasniedzējs paskaidro notiekošo, uzdod jautājumus un veicina diskusiju ar studējošo, kā arī ļauj studējošajam izmēģināt dažādas darbības, piemēram, intubēt pacientu. 
Jāatzīmē, ka universitātes slimnīcā visi ārsti, gan rezidenti, gan speciālisti, ir ļoti ieinteresēti apmācīt studentus, un gadījumā, ja semestra sākumā vācu valoda vēl sagādā grūtības, tad ārsti arī bez grūtībām var sarunāties angliski.
Un tā kā studiju kursi ir īsāki, studējošajiem ir vairāk brīvā laika, kuru var izmantot, piemēram, izejot praksi kādā no interesējošām specialitātēm.
 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju dzīvoklī ar divām austriešu studentēm un šis variants man ļoti patika, jo es varēju satikties ar draugiem, kad gribēju, un vienmēr atgriezties mierīgākā gaisotnē mājās, kas atšķīrās no citu studentu pieredzes kopmītnēs. Turklāt īres maksa par istabu dzīvoklī un kopmītnēs ir diezgan līdzīga. 
Vispārējie dzīvošanas apstākļi Insbrukā ir ļoti labi. Pilsēta nav liela, visas galvenās vietas ir sasniedzamas 15 minūšu laikā ar riteni. Insbruka atrodas starp kalniem, tādēļ šeit ir ļoti daudz aktīvās atpūtas iespēju visām gaumēm un sezonām (pārgājieni, klinšu kāpšana, slēpošana, kalnu riteņbraukšana, peldēšana utt.). Un šī ir īsta studentu pilsēta, kurā vienmēr valda dzīvība, notiek dažādi pasākumi un nekad nav garlaicīgi.
 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendija bija gandrīz pietiekama istabas īrei un pārtikai, taču jārēķinās, ka brīvā laika aktivitātēm būs nepieciešami papildu līdzekļi.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

1.    Paņemt no mājām līdzi vai uz vietas iegādāties lietotu velosipēdu, jo tas ir galvenais pārvietošanās līdzeklis pilsētā. 
2.    Pavadīt pēc iespējas vairāk laika dabā, it īpaši neatlikt pārgājienus uz pavasari, jo kalnos sniegs saglabājas ļoti ilgi, tādēļ daudzas takas ir slēgtas līdz pat jūnija beigām. 
3.    Aktīvi piedalīties praktiskajās nodarbībās un brīvajā laikā papildus iziet pāris nedēļas praksi. 
4.    Galvenais – pavadīt pēc iespējas vairāk laika ar Erasmus draugiem, jo šie 9-10 mēneši paskrien neticami ātri.
 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Nav iespējams izvēlēties vienu jaukāko atmiņu, taču, manuprāt, lielākā vērtība ir Erasmus laikā iegūtie draugi, bez kuriem šī pieredze nav iedomājama. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Mēs paši veidojam savu apmaiņu, tādēļ jo aktīvāki būsim un vairāk iniciatīvas izrādīsim gan studijās, gan ārpus tām, jo neaizmirstamāka būs šī pieredze.