Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Anna Marija
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāna sagatavošana notiek patstāvīgi, sameklējot attiecīgos mācību priekšmetus Charles University mājaslapā un salīdzinot to programmu ar mācību priekšmetiem, kurus paredzēts iziet Latvijā. Jautājumu un/ vai neskaidrību gadījumā var sazināties ar Čehijas Erasmus koordinatori, kas palīdzēs atrisināt neskaidrības.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process ir līdzīgs mācību procesam Latvijā, ar vienu atšķirību – Čehijā lekcijas un nodarbības vienmēr gatavo pasniedzējs, studenti tikai klausās. Patstāvīgi studenti negatavo prezentācijas un neraksta kontroldarbus. Latvijā nodarbības ir intensīvākas. Savukārt, Čehijā lielāks uzsvars tiek likts uz eksāmeniem. Tie ir ļoti apjomīgi, sarežģīti un vienmēr mutiski, ietver diskusiju ar profesoru.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi Charles University kopmītnēs bija apmierinoši. Visi Erasmus mobilitātes studenti no dažādām valstīm dzīvo vienā korpusā. Dzīvošana ir istabiņās pa 2 cilvēkiem, ir koplietošanas virtuve un duša/ tualete gaiteņa galā. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija bija pietiekama, lai segtu kopmītņu ikmēneša izmaksas, sabiedriskā transporta mēneša biļeti un daļēji arī ēdināšanas izmaksas. Cenas pārtikai, saimniecības precēm ir līdzīgas cenām Latvijā.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Noteikti rekomendēju doties mobilitātē uz pilnu mācību gadu, jo, dodoties mobilitātē uz semestri, jārēķinās ar to, ka, atgriežoties, nāksies patstāvīgi plānot priekšmetu grafikus un mācīties ar dažādām grupām. Čehijā daži priekšmeti ir tikai kādā konkrētā semestrī. Dodoties mobilitātē uz gadu, nevajadzētu būt nekādām problēmām un visi priekšmeti 9. un 10. mācību semestrī sakrīt.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Erasmus apmaiņas programma bija fantastiska iespēja satikt medicīnas studentus un profesionāļus no ārvalstīm, dalīties pieredzē, iegūt jaunus draugus un ceļot! Katra diena bija kā jauns piedzīvojums, jo viss apkārt bija jauns un vēl neizzināts!

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Ir nenovērtējami vērtīgi paplašināt redzesloku, kādu laiku mācīties ārzemēs, komunicēt ar ārvalstu kolēģiem un mācīties risināt sarežģītas situācijas patstāvīgi svešā valstī. Tomēr nekur nav tik labi kā mājās!