Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Annija
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Slovākija
Studiju programma
Fizioterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Caur RSU sadarbības augstskolām.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Katru dienu prakse sākās plkst. 7:00, kur kādā no slimnīcām vai nodaļām ārstēju pacientus, izmantojot fizioterapijas metodes. Diagnozes bija dažādas un, protams, atkarīgas no departamenta. Sākotnēji fizioterapeits mazliet piesardzīgi deva man pacientus, jo tomēr īsti nespēju komunicēt ar tiem, taču vēlāk, kad jau pierādīju sevi un apguvu valodas pamatus, fizioterapeiti pilnībā uzticējās man un ļāva strādāt patstāvīgi. Prakse ilga aptuveni līdz plkst. 12:00 dienā. Dažreiz prakse notika kopīgi ar vietējiem studentiem, kuri bija ļoti atvērti un draudzīgi.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju kopmītnēs, istabiņā ar itāļu meiteni un poļu meiteni. Dzīvošanas apstākļi bija labi un adekvāti prasītajai samaksai.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendija bija pietiekama, naudiņa palika pat ceļošanai uz blakus esošajām valstīm un sanāca apceļot arī pašu Slovākiju.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ieteiktu apgūt kaut nelielus pamatus slovāku valodā, jo tas lieti noderēs komunikācijā ar pacientiem. Dažreiz noderēs arī krievu valoda.
Ņemiet līdzi ērtus apavus, lai varētu kāpt kalnos, jo ticiet man tā ir viena no labākajām lietām visā Slovākijā.
 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Došanās kopā ar savu buddy uz Augstajiem Tatriem- 4h kāpiens un mēs sasniedzām Slovākijas simbolu, 2495m  augsto Krivaņ. Elpu aizraujoši skati, vējš matos un novembra saule, pasakaini. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Sapratu, ka tomēr esmu spējīga pilnībā izkāpt no savas komforta zonas un integrēties jaunā valstī, kultūrā un sabiedrībā.
Tāpat apguvu jaunas fizioterapijas metodes.