Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Dita
Studiju gads
3. kurss
Valsts
Spānija
Studiju programma
Starptautiskais mārketings un reklāma
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Sākumā bija nepieciešams izpētīt universitātē pieejamos studiju kursus un saprast, vai tie ir atbilstoši manai programmai. Tā kā man sākotnēji nebija spāņu valodas zināšanu, tad izskatīju tikai studiju kursus angļu valodā. Tad izvēlējos tādus studiju kursus, kuri man pašai ir interesanti un atbilst studiju programmai 36 ECTS jeb 40 Latvijas kredītpunktu apmērā.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Šeit man bija iespēja izvēlēties pilnīgi jebkurus studiju kursus, ko piedāvā universitāte. Tādā veidā varēja izzināt daudzveidīgākus studiju kursus, kā arī katrā studiju kursā kaut nedaudz, bet pamainījās cilvēki, tādēļ varēja iepazīties arī ar vēl vairāk starptautiskajiem studentiem.
Man ļoti simpatizēja, ka katrs pasniedzējs bija ļoti ieinteresēts tajā, lai ikkatrs students saprastu tēmu un visi bija atvērti konsultācijām vai jebkādam citam atbalstam. Arī tēmas, kas tika apskatītas studiju kursos, bija ļoti mūsdienīgas, aktuālas un tieši arī Erasmus semestrī es pavisam skaidri sapratu, par ko vēlos rakstīt bakalaura darbu.
 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Man ļoti patika dzīvot Huelvā. Arī atrast dzīvokli varēja ātri un droši – Huelvā ir īpaša aģentūra, kas tieši koncentrējās uz starptautisko studentu izmitināšanu. Ar šīs aģentūras starpniecību arī atradu piemērotu dzīvokli, kas atradās labā lokācijā, cena bija studentiem draudzīga un man bija iespēja dzīvot kopā ar vēl vienu latviešu meiteni, meiteni no Filipīnām un puisi no Slovēnijas. Arī šī pieredze bija ļoti interesanta, ļaujot iepazīt un saprast dažādas kultūras, domāšanu un paradumus.
Īpaši laimīga es biju par tik ļoti saulaino laiku Huelvā. Šī esot viena no saulainākajām vietām visā Eiropā un tas arī pierādījās manā Erasmus apmaiņas semestrī. Piedzīvoju vien uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmu lietainu dienu skaitu.
 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā, bet tomēr, lai izmantotu šo pieredzi pilnvērtīgi, es noteikti iesaku doties ceļojumos, un ceļojumiem papildus ietaupījumi noderēs!

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Es iesaku izbaudīt Spāniju un tās kultūru, cik vien tas iespējams – mācieties spāņu valodu, dodieties apskatīt visspāniskāko reģionu Andalūziju un tā skaistākās vietas. Esiet aktīvi, atvērti un draudzīgi, jo Erasmus apmaiņa ir unikāla iespēja iepazīties ar tik daudziem cilvēkiem no tik dažādām pasaules malām vienuviet. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Kad mani Latvijas draugi atbrauca pie manis ciemos, un mēs devāmies neaizmirstamā braucienā uz Spānijas pašiem dienvidiem un Gibraltāru.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Par katru brīdi, kuru tu piedzīvo – esi no sirds pateicīgs par to!