Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Edīte
Studiju gads
Uroloģija
Valsts
Lielbritānija
Studiju programma
Medicīna, rezidentūra
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

European Board of Urology mājaslapā.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

8:00 ierasties pirmsoperāciju pacientu sagatavošanas nodaļā, apskatīt kopā ar atbildīgo ārstu pacientus, kam plānotas operācijas. 8:30 ierasties operāciju blokā uz komandas iepazīšanās sapulci, kur katrs, kurš atradīsies operāciju zālē, iepazīstina ar sevi, tiek atrunātas plānotās operācijas un pārspriesti pacienti, kurus operēs pirmajā dienas pusē. Tad gaidu operāciju sākumu, izdzeru rīta kafiju atpūtas telpā. Tās sākas apmēram plkst. 9:00. Noskatos dienas pirmās daļas operācijas. No 12:30-13:30 pusdienlaiks. 14:00 atkal jānāk uz operāciju bloku, kur atkārtoti sanāk kopā komanda, kas piedalīsies pēcpusdienas darbā, iepazīstina ar sevi, tiek apspriestas gaidāmās operācijas un pacienti, kurus operēs. Pēc operācijām apskatam izoperētos pacientus kopā ar atbildīgo ārstu un varu doties mājās. Bija dienas, kad līdzīgā dienas sadalījumā devos uz poliklīniku un pavadīju tur visu dienu, skatoties ambulatoros pacientus.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Labi – sūdzēties nevar. Dzīvoju kopmītnē, kas ir 5min gājiena attālumā no slimnīcas. 4-istabu dzīvoklī kopā ar 2 citām meitenēm – katrai sava istaba.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Pietika, lai nomaksātu īri un pamata ēšanai (pārtiku pirku veikalā un gatavoju pati, publiskās ēstuvēs ēdot, droši vien nepietiktu).

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Noteikti izmantot iespēju pabraukāt apkārt brīvajā laikā un paskatīties pilsētu!

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Jauki  atsaucīgi cilvēki. Zināšanas, prasmes,  ko Latvijā nebija izdevies pieredzēt. Jauni paziņas un draugi – kontakti, kurus pilnveidot un uzturēt.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Lai attīstītos kā cilvēks un kā profesionālis (ārsts), ir jāiziet no komforta apstākļiem; tā veidojas citāds skats no malas un secinājumi, kas dod ieguldījumu tavā nākotnē.