Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Elizabete
Studiju gads
Absolvente
Valsts
Igaunija
Studiju programma
Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība, maģistrantūra
Mobilitātes veids
Absolventu prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Caur paziņām.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Tipisku dienu nebija. Ņemot vērā, ka Valmiermuižas alus darītavas Igaunijas vēstniecībā strādā tikai 3 cilvēki, mēs darījām visu, kas bija nepieciešams, neizdalot konkrētus pienākumus. Biju atbildīga par sociālo tīklu administrēšanu, piedalījos  festivālos Valmiermuižas teltīs un Beer Truck, organizēju loģistikas procesu un uzturēju kārtībā noliktavu. Kolēģu degsme, pasaules un darba uztvere, kā arī klientu atzinība ļāva gūt prieku par katru darbību.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Īrēju dzīvokli no paziņām.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Manā gadījumā tas nebija iespējams, taču, īrējot 1 istabu kādā dzīvoklī un dzīvojot ļoti pieticīgi, domāju, varētu summā iekļauties.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Neatmest domu par mobilitāti tik šķietami tuvā un pazīstamā pilsētā kā Tallina, jo, lai gan liekas, ka Igaunija neko daudz neatšķiras no Latvijas, vien dzīvojot uz vietas, iespējams manīt atšķirības un iepazīt, cik dažādas ir līdzīgās vides. Tajā pat laikā, Tallina ir lielisks variants tiem, kas nedaudz satraucas par atrašanos ārpus dzimtenes ilgu laiku, jo jebkurā brīdī ir iespējams apciemot mājas. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Võnge festivāls, kurā piedalījāmies ar Valmiermuižas Beer Truck. Divas siltas dienas skaistā vietā pie jūras, ar labu mūziku fonā un relaksētiem cilvēkiem (gan kolēģiem, gan apmeklētājiem), parādīja, cik dažādi koncepti slēpjas zem vārda “darbs” un ka tas ne vienmēr ir pretrunā ar atpūtu. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Neieciklēties tikai uz savu iegūto un/vai izvēlēto profesiju un ar to saistītajiem pienākumiem, bet paskatīties apkārt un ārpus kastes. Cilvēks veidojas no pieredzēm, savukārt, jo dažādāka pieredze, jo plašākas un vieglāk pārkāpjamas robežas, jo vērtīgāks profesionālis un cilvēks.