Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Evelīna
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Polija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plānu sagatavoju pati, izvēloties nepieciešamo ciklu sev izdevīgākajā laikā. Uzņemošās augstskolas koordinators laicīgi atsūtīja visu nepieciešamo informāciju un instrukciju, kā to izdarīt. Koordinatori un katedras ir ļoti atsaucīgas un pretimnākošas, tādēļ ar studija plāna izveidi nebija nekādu problēmu.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process tika organizēts līdzīgi kā RSU. Atšķīrās tas, ka nodarbību ilgums bija garāks (5-6h katru dienu, atkarībā no cikla), kur tika iekļauti gan semināri, gan praktiskās nodarbības pie pacientiem.  Ļoti novērtēju to, ka nodarbības bija garākas, kas ļāva vairāk pievērst uzmanību pacientam.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

 Dzīvošanas apstākļi bija labi. Īrēju istabu 3-istabu dzīvoklī tuvu pilsētas centram,  jo universitātes kopmītnes bija remontā. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija sedza dzīvošanas izmaksas. Polija ir salīdzinoši izdevīga valsts cenu ziņā. Papildus ceļošanai apkārt pa Poliju un uz citām valstīm jārēķinās ar papildus līdzekļiem. Ar studenta apliecību ir iespējams iegūt 55% atlaidi sabiedriskajam transportam (autobusiem, starppilsētu vilcieniem). 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Varšava ir ļoti eiropeiska galvaspilsēta, kas piedāvā plašas iespējas gan atpūtas, gan izglītības ziņā. Integrēties studentu vidē ir ļoti viegli, jo Varšavā studē ļoti daudz atsaucīgu studentu no visas pasaules.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Jaukākās atmiņas, protams, ir kopā pavadītais laiks ar pārējiem Erasmus studentiem.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Skats uz dzīvi ir pavisam citāds, kad esi pārkāpis savā galvā novilktajām robežām.